Pages

Saturday, December 15, 2012

Townstay a.ka homestay di Melaka

Assalamualaikum semua.
Selamat hari sabtu :)

Apa plan hari ni? Dah hujung hujung tahun ni semua pun mesti mau jenjalan kan. eheee..
Merata rata tempat jadi pilihan.
Mama n husband tak plan ke mana mana untuk tahun ni. Tunggu la tahun depan .
Tapi....last week, mertua ku dari kedah ada call dan katanya nak pergi jenjalan melaka bandaraya bersejarah.

Bukan family mertua je tapi ada mak , pak menakan semua...*dulu masa baru kahwin mama sangat blur apa itu 'menakan'???*

Kami diminta untuk cari homestay....dan husband terus cakap.. "susah laaa nak cari last minit masa cuti sekolah ni kan".

Mama pun kata..."sabar..kita cari dulu. tak cari tak tau..."

dan...serentak itu juga keluar lah mentol lampu nyala2 kat kepala mama..hihihiiii...terus teringatkan ex-officemate yang family nya ada bisnes homestay kat melaka..apalagi terus on Facebook cari FB dia dan PM tanya kekosongan. Alhamdullilah rejeki . Ada la kosong untuk semalam...yeaa hari jumaat 14 disember.
Jadi hari khamis, mama tunggu family dari kedah datang ke ipoh.
Pagi semalam dari ipoh terus ke melaka.Konvoi 5 biji kereta.

sekarang mama tengah taip entry dari bilik homestay nye.
hihii alhamdullilah selamat sampai dan anak anak tak meragam.

Ok. straight to the point....homestay ni highly recommended sebab...


  • sangat best dan selesa..
  • bilik ada 4 (3 bilik ada katil queen, 1 bilik ada 2 katil single)
 ini pemilik homestay En Zakaria. 
Baik orang nya :)
Luas kan ruang tamu dia. Sesuai duduk dgn family ramai ramai kalau ada kenduri kendara kat melaka ni.


 bilik di tingkat bawah ada satu. sesuai kalau ada atuk/nenek yang tak larat naik tangga.
masterbedroom pon besar.
mama , anak2 dgn husband tido bilik 1 tu.
  • taman perumahan yang baru
  • lokasi di tengah-tengah melaka (nak ke alor gajah , masjid tanah, bandar hilir semua nye dekat..cuma bergantung jugak dgn keadaan trafik nye)
  • dapur dia lengkap dengan adanya dapur gas, blender,rice cooker, pinggan mangkuk cawan dan lagi best ada mesin basuh. tak sempat amik gambar dapur . pi tengok kat FB yea.
  • ada WI-FI
Nama homestay nye Hafza Townstay Bertam Setia. Hubungi En. Zakaria 012-3661134
Facebook Hafza Townstay bertam setia . Jom LIKE :)

Ok baiiii enjoy your weekend bebeh!


-mamazoora-

7 peninggalan:

Ena's Palace said...

welcome to melaka....meh la singgah umah sy sekali..hehehe'

da sampai sini jgn lupa pekena ikn bakar dan masam asam melaka tau!..rugi tak makan!

zoora qushairi said...

ena...x sempat dah nak ikan bakar sebab malam td ada sedara dah ajak makan rumah dia kat kem terendak.

jap lagi nk bawak semua2 p banda hilir balik.malam td dpt pegi kejap je.
tenghari teruskan perjalanan ke selangor plak.

aTieYusof Family said...

Wahh..best nya Mama Zoora cuti2 Malaysia ya...Happy cuti2 ya...sy ni hubby je org Melaka, tapi bandaraya Melaka blm pijak lgi..haha..
InsyaAllah next time akan pi juga..hehe:)

N i e Z a said...

wah best nyer..berjln2 ujung minggu...

abah khalisha said...

wah serba lengkap ye..bgsnya

CikNaa said...

mahal tak mommy?

zoora qushairi said...

ciknaa : rm250 pernight :)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers