Pages

Friday, November 30, 2012

baby izz :: 1st solid food ::

yea..hari ni . 30 november 2012 baby izz mula mamam solid food dia yang pertama.
ikut kan mama nak genapkan 6 bulan.

izz 6 bulan 8 dis ni,minggu depan je pun. tak lama dah. mama tak sabar dah. lagi lagi bila baca entry mama sakinah comel ni ha.. hahaa..

hari ni mama buat kan Izz..

Bubur nasi.

  • kisar beras halus2.
  • buat macam bubur biasa
  • kacau-kacau sampai masak
  • no salt pleaseeeee =)
Steam Vege.

  • Kukus carrot dalam 15minit atau sehingga lembut.
  • Lenyek /  kisar
Pastu mama campurkan carrot kisar tadi sikit dalam bubur nasi tu..dan...anak ku makan dengan gelojoh!! kesian je...hihi :)


muka excited tengok makanan dia.

disebabkan unplan nak bagi dia makan, so mama belum beli bib, pinggan mangkuk sudu untuk Izz..guna la mana yang ada dulu yea baby Izz :)



awal awal ni bagi sikit je...selebihnya tu siapa lagi abiskan kalau bukan kakak arissa . nasib baik ada kakak ni ..kot tak mama jugak yg abiskan :)


-mamazoora-





Thursday, November 29, 2012

berguguran.

apa la yang berguguran kan? durian? bukan... air mata?? ohh tidak jugak.. eheee..

ni ha. rambut mama ni. RAMBUT.!

aduhh tension je bila mengalami masalah rambut gugur ni. hari tu masa preggy elok je cantik tak gugur. dah lepas lepas bersalin ...amekawww...banyak betul gugur. nak nak setiap kali bangun pagi dan waktu mandi. hissshhhh..

paling tak suka bila baru je mop dan sapu lantai. lepas 5 minit tu dah ada pulak rambut rambut. aduhh.

shampoo mama guna dari dulu pantene anti dandruff . kata kurang kan rambut gugur kan. tak berkesan untuk waktu sekarang ni.

orang tua plak selalu cakap kalau bayi dah start menyembur air liur dia, lagiiiii banyak rambut mama nya akan gugur. baby izz memang 2,3 bulan kebelakangan ni suka sangat2 la menyembur2 main air liur.
hehe mama tak dapat nak relate kan dari segi saintifik nya di sini. mungkin hanya mitos je kan ;p

urm. potong rambut bg pendek? ohhh tidak..sayang plak dengan rambut panjang ni..tapi itu la..kenapa la dia GUGUR! terasa dah kenipisan rambut mama ni. tidakkkkkkk mama tak mau botak awal.!! +_+

sesiapa ada petua nak share pasal rambut gugur ni sila lah share..boleh mama try nanti.




tadaaaa....rambut baby Izz Rizqi dah panjang....hihi takde lah. Baby Izz pinjam rambut kakak dia sekejap >_<





-mamazoora-

Tuesday, November 27, 2012

dera mama.!

uwaaa izz dah pandai..
dah semakin lasak .. mentang mentang next week nak 6 bulan dah.
paling seksa sekarang ni tiap kali lepas mandi nak kena bersilat dengan dia atas katil tu.. nak pakai kan pampers je dia menyarap. kita telentang kan , dia nyarap balik. aiyooooo.... sakit pinggang / belakang mama nak oi..kalau dah besar sikit nanti maunye berlari lari tak nak pakai kan. jangan la cam tu anak ku.



Yang ni pulak si kakak. Dia pun nak dera mama jugak. kerja dia selang beberapa jam je nak tukar baju. nak mandi lah..baju kena susu sikit terus nak tukar baju lain..pastu baju nak pilih sendiri..tengok tu ha. siap amik kerusi kecik dia panjat laci baju dia. Lepas ni mama nak kena beli almari baju yg berkunci plak utk dia. Kemas laci tu pagi, tak dan sampai tengah hari dah sepah sepah...hai la  anak dara :)





apa apa pun, sayanggggggg sangat2 kat dua orang ni.
muaahhhhhh!!
-mamazoora-

Monday, November 26, 2012

Kidsme food feeder dah sampai.

Salam .. Hye :)

Pagi ni pos laju datang hantar food feeder Kidsme . Mama beli untuk baby Izz. Sebab baby Izz suka sangat hisap buah pear.

Jadi dapat dapat je terus rasmikan bagi dia . Wahhhh seronok betul dia bila dapat hisap tu. Tapi.....bila rasa manis manis buah tu dah ilang terus menjerit2 ...mama ganti kan dengan buah yg baru terus senyum balik. Pandaiiiii ekkkk!

Ni gambar baby Izz dgn food feeder. Tak risau dah pasal tercekik. enjoy your pear my lil baby Izz.


Lepas ni mama beli epal plak yea :)

Thank you Mum Naila Collection .

*menanti baby bullet dgn penuh kesabaran :)

tak sabar nak bg Izz mamam macam macam.





-mamazoora-

Saturday, November 24, 2012

Alpha Lipid SD2

Assalamualaikum semua!

Mama nak kongsi sikit pasal ALPHA LIPID SD2.

Ramai yang dah tau tentang alpha lipid sd2 ni kan.

Mama tak minum pun sebab sekarang mama makan pil perancang yg mengandungi hormon agak tinggi , so tiada atau sikit je penurunan berat badan akan berlaku kalau mama minum alpha lipid sd2 ni sekarang.So tunggu la next year nak minum.

Cuma sekarang mama tolong kakak mama jual. Berani tolong jual sebab my sis sorang tu berjaya turun kan berat badan dia dgn alpha lipid sd2 ni. Seronok tengok dia dah kurus dan......setelah bertahun2 berkahwin, baru2 ni dia hamil.  Doctor pernah nasihat kan dia untuk turunkan berat badan supaya boleh hamil. Alhamdullilah rezeki dia.

Nama my sis ni Fiza. Selepas fiza berjaya turunkan berat badan dan hamil, kawan dia pon terus cuba minum. Kawan dia kahwin 6 tahun tapi belum ada rezeki utk timang anak. Last week mama dapat tau,kawan dia pun alhamdullilah dah pregnant juga lepas berat badan turun dgn alpha lipid sd2. Kita berusaha, ALLAH swt tentukan semua kan. Yang penting,usaha tu :)

Ok itu satu. Lagi satu, mama ada jual sd2 ni kat sorang kawan di seremban. berat dia before ni 79kg.
Mama bg kat dia October hari tu. Dia nak try se tin je dulu. Dan lepas tu dia message, ada perubahan dah rasa. Minggu ke dua, dia minum lagi se tin..dah habis tin ke dua dia amik lg satu tin maknanya dah 3 tin.

Petang semalam, tetibe dia muncul kat FB Chat....good news lagi. Ni ha........




Ni testimonial dari dia setelah minum 3 tin alpha lipid sd2. Betul betul punya testimonial yea..mama tak edit apa2. Tahniah sayang ku. Seronok je dengar berat dia dah turun.

Mama bila lagi ??? Uwaaaa nak jugakkk..


Siapa2 nak cuba atau ada sebarang pertanyaan, boleh e-mail mama yea -----> nazurawhy2@yahoo.com atau pun message kat FB. Penghantaran ke seluruh dunia.

Dunia tu..bukan Malaysia je. alaaaa kalau entri bahasa omputih buleh la mat saleh order kan. hihihihi.... Mama cakap dunia tu sebab , my sis Fiza tu hantar kat kawan2 dia yg study kat Korea, US, etc ..

Jom la sama sama kurus dengan sihat, In Shaa Allah :)




-mamazoora-

Lagu yang diharamkan waktu majlis persandingan







Salam.

Hye :)

Lagu apa yang tak boleh dimainkan sewaktu majlis perkahwinan?

Siapa jadi DJ sila alert ok.

Ni lagu ni..lagu Norkumalasari... Hati Seorang Kekasih. Actually tadi dengar Sinar.fm. Kak engku la kata jgn putar lagu ni waktu majlis persandingan.


Tapi dulu mama pernah dengar kat satu majlis kahwin . Sayu plak hati . .

Lagu dan lirik memang best....boleh menangis pengantin atas pelamin nanti :p


Hai la lagu.... :)




-mamazoora-


Friday, November 23, 2012

Bagaimana nak buang ketuat,kematu,kutil.



Salam.

Siapa pernah kena ketuat,kutil,kematu ni? dia benda yg sama je kan. selalu kena di bahagian tapak kaki, juga tangan..ada macam macam bentuk.ada yg sebiji sebiji..ada yg besar.

Mama pernah kena last year tahun 2011 bulan 1 sampai la bulan 2,2012..haa ingat tu. Mula mula kecil je dia. Kat bawah ibu jari kaki. Mama biar je sebab kecil sangat..pastu dah sebulan dua..dia merebak..ya ampun..nak nangis rasanya. Walaupun cuma ketuat je, jauh daripada nyawa, tapi mama MALU tau. kalau duduk bersila tu mesti sorok2 ibu jari kaki. Ye la kan...macam kita pengotor sangat , tak jaga kebersihan,..padahal dah habis bersih dah mama rasa.

Mama pun google la cane nak hilangkan ketuat ni. Nak pi klinik malas pulak sebab mama fikir...cuma ketuat je.

Sumber dari WIKIPEDIA :
Ketuat sebenarnya ada 150 jenis semuanya dan digolongkan dalam beberapa keluarga.
  • Ketuat biasa
  • Ketuat kaki (Plantar warts)
  • Ketuat filiform (Filiform warts)
  • Ketuat planar
  • Ketuat kelamin Genital warts (ohhh noooo mama xde hoccay!)

    Menurut WIKIPEDIA – ada beberapa cara nak buang ketuat ni
  1. Salap asid salisilik
  2. Terapi cryo
  3. Podophyllin
  4. Interferon & asid trichloracetic (TCA)
  5. Pembedahan membuang ketuat
Cara tradisional
  • Bancuh abu ubat nyamuk dengan air. Sapukan pada ketuat setiap hari sehingga ianya hilang.
  • Sapukan sedikit kapur sirih pada bahagian yang ditumbuhi ketuat. Biarkan kering beberapa minit dan jangan dibersihkan. Biasanya ketuat ini akan tanggal dengan sendirinya tanpa rasa pedih dan meninggalkan parut.
  • Ketika memasak dan menggoreng ikan, celupkan lidi atau batang sate ke dalam minyak panas, kemudian titikkan pada ketuat tersebut. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat itu hilang.
  • Sapukan getah dari pelepah betik yang dipetik terus dari pokoknya ke atas ketuat. Biarkan ia kering sendiri. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat hilang dan gugur sendiri.
  • Tumbuk lumat empat helai daun kesum kemudian campurkan dengan sedikit garam halus. Sapukan campuran ini pada ketuat.
  • Ikat sekeliling ketuat dengan benang jahitan pembedahan, ketatkan ikatan dan simpulkan. Darah tidak akan mengalir lagi ke bahagian yang dikat itu dan ia akan gugur sendiri selepas seminggu.



    Wooo macam macam kan. Mama tak buat pon cara tradisional ni. kadang-kadang bila dah geram mama amik ketip kuku,mama ketip2 benda tu..pastu pedih,berdarah pun pernah..terus letak minyak gamat.

    Tapi yang mama perasan,ketuat mama ni ilang sedikit demi sedikit lepas mama guna sabun mandi,sabun buku LIFEBUOY. Mama guna sabun ni hujung bulan 1,2012..tiap2 kali mandi,mama gosok banyak2 kali kat tempat kena ketuat tu.Geram tau sebab makin lama makin menggila plak banyak dia. Pastu lepas mandi dia kembang dan tercabut sikit sikit...bulan 2 hari tu semua nye takde dah..licin cantik dah tapak kaki mama.Takde nak cover2.tengok lahhh! ewahhh berlagak plak tibe2..jgn dtg balik dahla ye encik ketuat.. hihi sampai sekarang melekat dgn lifebuoy. xde tukar2 dah.

    Before tu mama guna duofilm,beli kat watson tp sebab mama guna secara tak konsisten so x ilang la ketuat tu. kena guna secara konsisten..everyday.jangan skip.

    Ok dah. 

    *jangan marah mama plak tau kalau korang guna sabun lifebuoy tu ketuat tak gugur.eheee berusaha yea.buat sungguh dan istiqomah :)



    -mamazoora-

22 Nov 2012

Salam

22 nov ? sejak 4 tahun lepas, tarikh ni sangat bermakna.

mama dinikahkan pada 22 nov 2008 :)

so semalam anniversary yg ke empat..hurm br yg ke-4, mama harap boleh sambut banyak lagi anniversary lps ni. moga kami dilanjutkan lg usia...amin.

sepanjang 4 tahun, semalam yg paling special. eheee...celebrate kat rumah. papa buat lamb chop. papa ni memang suka masak. antara yg mama PALING suka ialah lamb chop dia. tak tau apa yg dia masukkan..sebab bila mama buat sendiri, tak sama rasanya. Dia perap sorang2 kat dapur. Perap selama 24 jam. Lepas tu ditambah dengan black pepper & mushroom sauce. aaaaa sedap sgt.!

Hmm dalam 4 thn, banyak suka duka pahit manis sama sama. Gaduh itu biasa. huhu tp kejap je la . sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pulak mama dgn papa ni. Anak anak menceriakan suasana. Dah ada 2 org si kecik ni. ALhamdullilah :)

my heart. my soul.


 azra arissa

izz rizqi

jantung hati mama.


-mamazoora-


Thursday, November 22, 2012

KidsMe Food Feeder

Salam. Hye :)

Satu lagi benda comel untuk baby. macam macam kan sekarang.


Boleh masukkan buah-buahan yang dah dipotong kecil-kecil. Lepas tu bagi baby comel kita hisap.
Dulu mama tak tau pun. Hari tu jumpa masa cari Baby Bullet. Haishh..cari 1 benda, dapat 2. Ni yang susah kalau mama suka soping!! Yang ni brand Kidsme, kalau Munchkin pon ada jugak food feeder tapi bukan silicon, dia guna macam kain jaring2 tu (apa tah nama dia).

Boleh guna masa baby 6 bulan...nanti Izz dah guna mama upload photo.

:)

credit to https://www.facebook.com/MumNailaCollection

-mamazoora-

Wednesday, November 21, 2012

kesinambungan Avent ..

Salam :).

Hye..sila jangan bosan dengan entry Avent yea. hihiiii

Petang semalam mama ada kongsi pasal botol2 Avent mama yg ada tulisan England tu kan.

Jadi, untuk puas kan hati mama, pagi tadi mama e-mail website tersebut tanya kenapa berbeza sebab mungkin ada sebab-sebab tertentu yang mama tak tahu.

Ok ni jawapan dia ....... (click utk image yg besar)





Alhamdulillah.



-mamazoora-

Tuesday, November 20, 2012

Botol Avent lagi.

Salam.

Selamat petang.

Hye :)

Hurm . hari tu ada cerita pasal botol Avent tiruan  kat  SINI .

Hari ni masa basuh basuh botol , baru la ter perasan perbezaan ketara dua botol ni. satu beli online, satu lagi beli kat kedai baby Manjaku. Selama ni basuh laju-laju sebab banyak kerja..hari ni basuh dengan penuh perasaan..boleh eh camtu..hihi..

Kenapa satu ada Made In England, satu lagi takde...?

Yang takde tu, beli online dekat...........erm tak yah sebut lah website mana..tengah baik hati sekarang ni :) Ngeee....

Itu lah dia.
Ni je la yg boleh cakap..."hati-hati waktu soping online yea semua mama,mummy,ibu,mak sume"



gambar henset mama blur.sowie la ye ..tapi still nampak kan. 1 ada, 1 takde ! grrrrr

Ok tu je.

-mamazoora-

Monday, November 12, 2012

walker . bagus atau tidak ?

Hye dear.

Hari ni mama rasa sangat fresh dan rajin nak menaip. So ini entry yang ke-2 untuk hari ni. Tadi tentang Avent tiruan. 

Now tentang Baby Walker.

Mama sedang berfikir-fikir dan mengira duit kocek, untuk membeli walker baby Izz Rizqi. Memandangkan dia semakin hampir dengan usia 6 bulan nya nanti,Insyallah. Dan baby izz suka main sambil di dukung, tak suka berbaring. Suka meloncat-loncat dengan riang nya sekarang ni. 

Walker kakak dia ada tinggal kat seremban. Itu bukan mama beli tapi maktok hadiah kan kat Arissa. Really appreciate it maktok. Arissa macam bayi-bayi lain memang suka duduk dalam walker sambil main-main dengan benda yang ada atas walker tu :)

Setiap orang punya pendapat masing2 kan. Juga punya cara sendiri untuk menjaga bayi masing2 Memang tak salah pon ada walker ni kan :).

Aha.. banyak artikel mama baca dan sume tentang kesan burukkkk je.! teringat masa kelas psikologi dulu..Roughly apa yang mama ingat, pensyarah tu bagitau walker tidak begitu bagus bagi perkembangan psikologi kanak- kanak. bayi perlu merangkak, berguling dan lelain utk perkembangan minda.

Dan...mama terbaca satu artikel best ni....

Ringkasan.


1. Daripada tahun 1990-2001, sebanyak 200,000 kecederaan kanak-kanak dilaporkan di AS berkait dengan baby walker. 3/4 daripada kes-kes ini disebabkan jatuh tangga.
2. Pada tahun 1997, AS menetapkan garis panduan kepada ciri dan reka bentuk baby walker seperti ianya mesti besar supaya tidak boleh melepasi pintu atau tangga, dan mempunyai alat penahan (brake) apabila hendak terjatuh. Selepas tahun 1997, semakin kurang bayi yang terjatuh dari tangga. Malah, kebanyakan kejadian jatuh tangga hanya melibatkan reka bentuk walker yang lama (tidak menepati garis panduan).Adakah baby walker anak anda mempunyai ciri-ciri garis panduan ini?
3. Tetapi, mengapa ingin mengambil risiko? Kerana padahal, walker tidak mempunyai sebarang kegunaan. Malah, ia tidak membantu kanak-kanak untuk berjalan dan ia juga melambatkan sistem tumbesaran motor, otot dan mental.
4. Di Kanada, hukuman denda dan penjara dijatuhkan kepada mereka yang mempunyai baby walker. Di AS juga, para pakar kanak-kanak menggalakkan pengharaman baby walker.
Satu lagi artikel menarik daripada Eropah:  http://www.capt.org.uk/pdfs/factsheet%20baby%20walkers.pdf 
1. Garis panduan reka bentuk walker di Eropah telah diperbaharui pada tahun 2005. Walker direka agar tidak bergerak laju dan ianya sepatutnya berhenti (brake) apabila hendak terjatuh.
2. Jenis-jenis kecederaan kanak-kanak yang melibatkan baby walker: terjatuh tangga, kecederaan kepala, kebakaran air panas (mencapai cerek atau air panas di atas meja), mencapai objek tajam di tempat tinggi, keracunan (mencapai minyak wangi dan alkohol).
3. Walker mengajar anak-anak berjalan adalah mitos di kalangan ibu bapa sahaja. Merangkak, duduk, berguling dan bermain blok adalah lebih untuk pembentukan minda dan fizikal.
4. Walaupun sesetengah ibu bapa mengatakan walker selamat digunakan semasa kehadiran ibu bapa, tetapi kebanyakan kecederaan berlaku dengan pantas di depan ibu bapa dan anak mereka tidak dapat diselamatkan (70% daripada kes di AS). and why take any risk? :)
5. Di Kanada, penjualan baby walker telah diharamkan sepenuhnya.
credit to ummusaif.com

So. mama dah dapat jawapan utk mama. 
Tapi, jangan ikut mama yea...kalau nak beli walker, beli la...macam mama cakap tadi, tak salah pon nak memiliki walker ni kan :). Lain orang, lain cara. Lagipun sekarang walker banyak yang canggih-canggih.

comelkan.


wowww.... unik.
sesiapa yg guna walker make sure jgn tinggalkan baby sorang2 tau!!
Ok dah. jom prepare minum petang plak !

-mamazoora-



Botol Avent Tiruan ?? Alahaiii..

Salam. Hye ;)

Dah lama persoalan ni bermain-main dalam kepala mama. 

Adakah Avent yang mama beli untuk baby Izz hari tu tiruan? 

Salah 1 sebab , harga yang sangat-sangat murah (murah  risau,mahal pon risau,hihi..)

Yang ni beli online. Arissa punya dulu selalu beli kat Sogo masa ada sale tu. Tapi tak la dapat semurah yg online ni punya. Sekarang ni nak pegi sogo mmg tak dapat.dah dok ipoh dan jarang ke sana. Jadi nya mama banyak habiskan masa dgn online shopping.

Mama pon google la pasal avent tiruan ni dan dapat info dari 1 page ni katanya kalau yang original, ada nombor siri kat belah atas botol tu. Terus check yg beli hari tu....errrkkkkk....takde pon nombor siri tu?? kalau nak kata dah hilang sebab banyak kali cuci, mama ada botol yg belum guna pon lagi. 

Mula la berserabut sekejap kepala. Peniaga yg jual tu kata original. Hati yang negatif ni terus berbisik, "alaa...semua org pon boleh cakap benda yg dia jual tu original.!!"...grrrrr..

contoh gambar avent original hasil dari google. nampak tak nombor siri tu dan tulisan 'made in england'.

Adakah yg mama beli tu original .. made in CHINA ? hihi. 

entah lah labu ... 
dunia sekarang macam-macam.

sesama lah kita berhati-hati yea.

nak beralih ke botol MAM plak la. eheee 

=)

-mamazoora-


Saturday, November 10, 2012

Stroller punya hal :)

Salam semua.

Stroller? macam entri wajib je untuk mummy mama ibu yang suka tulis blog kan.

Mama pun nak share pasal stroller anak2 mama.
Dah lama dah mama cari,belek2 stroller apa nak guna kan untuk baby Izz mama ni. Dalam hati ni dari duluuuuuuuuuuuuuuu lagi sgt berkenan dengan Quinny Zapp Xtra. Siapa tak suka angkat tangan? huh mesti semua suka kan? Design dia comel. Kaler pon santek nak nak kaler merah. Ohhh...beratus ribu kali lah mama usha zapp xtra ni. Hari tu hampir nak beli dah tapi encik suami beri nasihat yg berjaya buat mama insaf..bahahhaaa...

Jadi. mama sedar diri semula. Dah la mama tak bekerja sekarang ni kan. suami pula goverment servant (harap maklum, servant tu ye. takpe.mama bersyukur sesangat dah). Ok xpelah. kuburkan impian utk memilik zapp xtra. hahaa.

Selepas zapp xtra, mama nak beli esprit sun plus tu je. memang bajet dah.murah je kan bila sale dpt rm300++. Tapi dia 4 roda...masa kakak dulu dah guna 4 roda. Nak jugak tu 3 roda mcm zapp xtra. bahahaa tak habis2. Kecoh btul mama ni :p.

Pilihan ke-tiga, Halford fliplite pon rm300++. Tengok mcm senang je nak bawak. boleh lipat payung style tu kan.

Tengok jugak Mac Laren. Comel jugak.  COmbi? tak mau tak cantik walaupun harga dia sangat cantik. ehee..

Haaaa last last hari ni 10.11.12, sabtu,lokasi di aeon station 18,ipoh.

Mama n papa bawak anak2 jalan kat sini lepas tu baby izz macam biasa mama guna baby carrier je. Lenguh jugak bahu,dia dah semangat. Papa handle kakak so x ley pegang izz. Erm benda pertama buat bila sampai Aeon @ Jusco tu, mama buat card jusco dulu sebab kad mama hilang. Arissa hilangkan. Nasib baik bayar rm5 je. Pastu boleh redeem voucher,dapat la rm50. Ok la tu dari takde kan.
Jalan2 kat tempat stroller ternampak sweet cherry nye brand. comel2 jugak.

Mama mmg ada usha dah SCR800 Preston kaler biru yang ini. bentuk nak jugak ala2 quinny kan. nyampah makkk.. ;p. harga dia rm 389.mmg x penah jmpa la discount nye. harga dh rm300++ pon nk mintak discount lg kan. hihi ..
tapi yg x best nye kat aeon station 18 ni, ini tinggal last stock yg show unit tu je..tgk dah ada calar2 dah. Dan lagi satu, pemegang dia tu , kat tempat tolak tu kalau dlm ms yg agak panjang, dia boleh terkoyak. sebab benda hitam tu bukan plastik yg keras tapi macam fiber ke apa ntah nama dia. so x jadi.

Akhirnya mama n papa decide amik SCR3 kaler grey. Ada 2 kaler, grey and red..Kenapa grey bukan red???? Uwaaaa mama sgt suka kaler red. tapi terpaksa amik grey sebab, yg red pon tinggal show unit tu je,pon dah ada calar, tayar pon penuh calar..sape nak kan?? Yang baru ada kaler grey je, disebabkan mama mmg sgt perlukan stroller tu hari ni sebab dah penat pegang Izz, mama amik je . redha je la. ok la tu bley perabih kan voucher jusco rm50 td tu.




hahaaa lagiii 3 roda ala2 quinny. biaq pi la asalkan izz suka. masuk2 stroller je trus tidoq meleleh2 ayaq liuq . alhamdulillah dia x meragam sepanjang masa duduk dalam menatang ni :p.


berbelanja la ikut kemampuan kita tau . muahhxx .

mamazoora.

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers