Pages

Thursday, December 31, 2009

Disember 2009

Good bye 2009...welcome 2010...happy nu year to all bloggers....
hurm..tetibe hr ni blur x tau nak tulis ape...erkkk +_+

Wednesday, December 2, 2009

September Band.
Jangan Tinggalkan Aku.

Mungkin aku terlalu menyayangimu
semua yang ada padamu
karena kamu membuatku berarti
hinggaku tak dapat menjauh
dalam setiap langkahku
kuingin kau disini
hingga akhir usiaku kau tetap
menjadi yang terbaik untuk diriku

aku takut engkau tinggalkan diriku
mencoba mencari cinta
selain cinta yang kuberikan
aku takut engkau patahkan hatiku
membuatku semakin terluka
dan tak akan pernah termaafkan....


Lurve my sayang......
arissa + gnola.

November . .

si kecik mama n papa . .

My best anniversary gift :)
22 Nov 2008.
Zoora jadi isteri kepada g-nola.
10 Nov 2009.
Zoora jadi mama kepada Azra Arissa.
22 Nov 2009.
Zoora n G-nola celebrate anniversary yang pertama bertemankan hadiah paling istimewa. Anugerah terindah yang ALLAH beri pada kami berdua ----> Si kecil Azra.
*patutnyer Azra Arissa dijangka keluar dari perot mama dia pada 22Nov09. huhu tapi dia nak cepat ckit.... >_<*
Macam sekejap sangat masa berlalu tinggalkan hari2 lepas...rasa mcm br semlm aku n along di akad...sekarang kami dah jadi mamapapa.Hari ni hari ke 23 aku hidup bertemankan Azra. Mula2 dulu aku takot sgt nak pikul tanggungjawab sbg mak. tapi bile dah rasa sendiri, best plak..Walaupon hari2 berjaga malam sampai ke subuh...aku x kesah..baru aku tau macamana mak n ayah jaga aku masa kecik dulu. Aku ni degil. Asyik ikot cakap diri sendiri jer. Bile diorg membebel dulu, aku tetap suke buat keputusan sendiri.tapi tu dulu...masa belasan tahun..
Masa on the way gi hospital, aku sempat call ayah aku minta maaf kat dia sambil nangis2. hihi..
Macam2 aku rasa masa nak gi bersalin tu. Macam nak mati pon ada..hehe...
So sekarang bile dah ada anak sendiri, baru la aku sedar diri ;p.
Dulu, aku ingat kan along x jaga dari tido kalau baby nangis malam2. Tapi rupa2nya, dia tolong aku. Banyak sgt benda dia tolong waktu aku dalam pantang nih*before pantang pon dia slalu tlg jgk*. Thanx sayang >_<.

Monday, November 30, 2009

detik terindah ...:)



Sabtu.
07 nov 2009..
.Aku kerja. macam biasa.sabtu minggu pertama. Office plak pon macam biasa.takde air lagi masa tu. Aku macam biasa jugak lah kena mengusung pewot yg mmg dah sarat sangat2 pergi ke toilet selang dua building dari office aku tu.Gagah kan jugak la diri.Masa tu setengah jam skali asyik rasa nak terkucil.Pastu yang peliknye dah ada cecair macam air putih kua ckit2. Tak bnyak pon.Sgt sedikit.Tu yang aku ignore jer sbb org kata air ketuban kua macam air paip.hehe...
Ok aku kerja sampai kul 1pm. then along jemput, aku ajak die pergi jalan2 kat parkson.dia tanya nak bli ape...aku kata takde ape...saja window shopping before bersalin.die pon ikotkan jer kerenah aku masa tu..dah cukup sejam lebih jalan2, kami pon pulang ......
Kat rumah takde ape pon yang terjadi.hikS. perot x sakit pon.cuma pinggang tu mcm nk patah.
...............ok cukup utk hr sabtu 7nov2009.



Ahad
08nov2009.
hari ahad hari bercuti sekeluarga kan...erm....aku dah boring dok umah pagi tu...pastu tetibe family aku ajak gi hospital kuala pilah..melawat pakcik aku sakit..diabetes...baru lepas kena potong kaki. Along tanye aku ok ker nak pergi....takot aku terberanak dalam kereta sbb badan aku sakit2 plak masa tu tp still boleh bertahan. So, kami letak hospital bag siap2 dalam kereta. Aku tak risau sgt sebab if anything happen, aku kan nak ke hospital kuala pilah.hehe..
Dalam kul 12 kitorg selamat smpai ke hosptal pilah, dah tgk pakcik aku, abg aku pulak ajak balik kampung terus kat Padang Lebar, batu Kikir. Aku on saja.....tetap gagahkan diri walaupon hati ni rasa semacam jer :p. Sebab cecair tu masih keluar tp sikit. Petang dalam kul 5pm kami trus balik seremban.
Sampai malam takde ape2 pon yg jadi.......



Isnin
09Nov2009
Aku kerja. Office takde air lg.pehhhh penat giler aku berjln ke toilet tu. cecair tu kua jer lg. along tnya doctor dkt opiz dia,then doc kata if kua air ckit2 tu kena pergi hospital immidiately jgn tunggu2. errrrr.....aku degil.aku kata dgn along rilex dulu. tak sakit sgt pon.
tghhari tu aku gi mkn dgn fina dkt MAINS.
Sampai opiz aku rasa air tu kua lg ckit. rasa mcm nk gi hosp tp aku tahan dulu. Balik dr opiz along kt if mlm ni tak berenti jugak trus gi hosp.ok tgk2 pas isyak still ada, aku pn gi la hosp seremban.smpai sana trus masuk screening room. aku disuruh pakai kain hosp tu, then doc pon jlnkn tugas dia. dah check sume doc suruh blik dulu sbb semua ok, servik br buka 2cm katanya.
aku pon balik......



10nov2009
selasa
3.00am.
aku tgh tido,rasa nk terkencing tp tahan kejapsbb mls nk bgun...ahhhh last2 dah tak ley blah....berlari2 anak ke toilet, tp smpai jer dpn pintu toilet u rasa mcm air paip kua...aku kejut along n mak....then ni baru btul2 air ketuban pecah. dah siap2...trus along hantar gi hosp...pergi blik ke screening room tu....doc check blik ....dah buka 3 cm. register masuk ward. air ketuban tu bnyk gile...smpai hospital kua lagi. habis kot basah sampai ward.kul 5lebih br settle sume, along pon balik rumah dulu.
Masa 5lebih ni, aku dah rasa sakit2 dah. nak tido tak bley, mengiring x bley, sume tak kena..adoii yaii....smpai la jam 730pagi doc check aku, die kata dah kena masuk labor room.....dah buka 4cm...errr berdebar2...830am nurse dah tolak aku ke labor room tuh...duduk la aku sorang2 dlm bilik tu. dia masukkan jarum kat tgn utk masuk ubat n air.......nurse yang teman aku nama dia Anissa.Comel n sgt baek la dia. dia duduk sebelah aku sambil pegang perot..kira contraction bape kali dalam masa 5 minit. berpeluh2 dah aku tahan sakit2 pinggang masa ni.
sampai la jam 11.40am.......aku dah tak tahan....masa tu aku sorang .Anissa ntah gi mana ntah.Ade nurse lalu kat c2 aku suruh dia panggil nurse sbb aku dah tak tahan. rasa macam nak terkeluar sgt......
ada 4 org depan aku...tetibe Anissa tu termenjerit plak sbb dah nampak rambut baby...aku lagi la gabra.Anissa ni budak lagi...klu x silap, die lahir thun 1987 ;).hihi...pastu masa ni la diorg suruh teran kuat2....tarikh nafasssssss dalam2..................TERANNNNNNN!!!!!!!!!!! sekuat hati....4 kali teran baby pon kua.jam 11.56am..dgr suara die....menitik air mata aku....nak2 bile nurse letak atas dada aku....hanya org yg dah rasa jer tau perasaan tu....hilang sakit2 tu sume..senang jugak la nak kua kan Azra Arissa seberat 2.7kg ni.Alhamdullillah. Banyak kan doa.Selalu ingat kat allah,suami, mak ayah...before tu mintak maap siap2.hihi.nak2 org degil mcm aku.
TAPI masa kena waktu nak diJAHIT.........adoiii yai rasa nak sepak apa2 yg ada kat c2. doctor dah bius tp dia kata kulit bahagian luar tu mmg kena tahan ckit.bukan tahan ckit, tahan bnyak....
erm. yg belom bersalin tu jgn risau plak...ok jer sebenarnye. sakit dia kejap jer.lepas dah jahit tu ok dah....
sayangnyer suamiku tak bley masuk tengok aku bersalin sebab kes H1N1. takpe la...anak kedua ti harap2 bley tgk la yea.hihi ;p.



ok dah.......azra arissa dah bangun nak susu....kejap sayangggggggggg!!!!

Monday, October 19, 2009

bekalan terputus . .

Bekalan ape yang terputuS?? bukan bekalan makanan....bukan minuman.....bukan elektrik...tapi bekalan airrrrrr kat tempat aku mencarik rezki ni ha.
Dah seminggu dah ~ Penat taU nak bawak badan yg seberat 71kG ni menapak mencarik bilik kechiL utk melepaskan hajat.....*eyeekkk*. kalau dari jam 8.00pg - 5.30ptg tu pergi sekali takpe..ini selang beberapa jam dah sakit pewot ....sekali masok rm0.30sen.. ^_^.
Ni sume la ni tak sabar2 i nak pergi bercuti dua bulan ni...kikikiii....
Tulis entry yg ni pon sebab baru balik dari seberang sana. Nak wat kerja dah penat dah..hOho. k laa........harap2 la cepat ade air kat sini ~

Thursday, October 15, 2009

kepunyaan ku + g-nola . .



- Azra Arissa -

Dalam pewot mama ...
scan masa 7 bulan...alhamdullilah semua ok..dia sehat & sgt aktif.
Sayang baby mama nih!
Tak sabar nak jumpa baby....5 week to go ~
Doakan semuanya baik2 yea.
Serahkan semuanya pada ALLAH SWT.
Amin ....

Friday, August 21, 2009

26 week...


hye baby...how r U today??dah 26 weeks duduk dalam pewOt mama yea ;). baby dah start kicking n karate ..... active! lg yg mama tau...the network of nerves in ur ears is better developed and more sensitive than before kan?.so now u may be able to hear suara mama n papa la ni? hari2....bila mama nak turun kereta masuk opiz,balik kerja, tgh rest, nak tido jer papa misti wish something to u my dear.....*gud nite bb...take care bb...jage mama elok2...luv u bb*...semuanye baby ;).
mama n papa tak sabar nak tunggu baby keluar this november ..... ,mama,papa,tok,tok wan,atok,uwan semua doakan baby sihat,selamat lahir kat bumi ALLAH ni.
hey baby...nk tau, baby wat semua org berteka teki..ramai nak tau..kamu ni girl ke boy...nape takmO tunjuk nih????takpe next month mama scan lagi....huhu ;).
ok baby...mama n papa lurve u so mUch!muuuaAAahhX!

Saturday, August 1, 2009

entri jijik :)

hingUsan.

hari ni..bangun tidO....accchhUuummmm!! meleleh...eeee....yerrkk.... saya selesema lagi hari ni. sian nye baby dalam perOt .mamanye asyik bersin jer. nak gi kLinik ke..?papa tanya. mama malas la. ubat yang sama. capsule panjang kaler kuning air tu. bila makan ~ kepala jadi weng.. nampak tilam empuk saja :).

alamakkkk..........haaaaCCcuuummmm!!! uwaaaaa........*sambil amik tisu....sort sorttttt* eeeeeee jijikkkkkkkSs !

k la . bYE!!!!! aaaacchuUumm!

Friday, July 31, 2009

alhamdullillah ;)

salam.
erm.
cuma nak luahkan rasa gumbira.....kat hati kecik nih.
my sista...lepas kejadian paling ngeri hari tuh, dia dah nampak baik...beransur pulih....harap2 takde apa2 yg mengganggu dia lagi lepas nih...dia macam nak jadi Dia yang dulu balik. Selama 8 bulan dia menderita ;)
...selalU jer berdoa tuK dia.
sis....lUrve u.!
mUaHhxx...
bYe ~

Thursday, July 16, 2009

lama ... ;)

aku rindu..
teringat kancil purple & waja..
lepaskan penat diparkir FUTSAL..
aku rindu..
Teringat padang futsal itu..
Lelaki putih melipat seluar trek ke paras betis..
Berlari-lari...kejar bola ;).
comeL..hiKs.
aku rindu..
bila dia tanya..kemana??nOwhere??
Owh yeaahh ...jOm saja.jln2 habiskan minyak ~
lama kan x pergi "nowhere" sayang? >_<..lalalaa..
aku rindu..
teringatkan sungai..atas bukit tu..~
di situlah...terjadinya kisah cinta ni...kueng3...g-wang!
sangat manis bila dikenang..kan kan?


*kisah-kisah rindu dan cinta ini telah dijilid menjadi sebuah buku, yang disimpul dengan riben ikatan yang sah...kemudian buku nota kecil pula akan diterbitkan..mungkin berwarna merah jambu atau biru air laut yang jernih...Tunggu bulan November 2009...insyaallah ;).

Friday, May 8, 2009

bizzi ;)

bizzy nyer.....nak ketuk2 keyboard wat karangan budak darjah satu pown tak sempat nih...hukhukk .. . . . . . .


* ti nak update bb image dalam pewOt...........hihi +_+.

Monday, April 6, 2009

bubye ~ susHi

.the week i found out I was expecting a child was one filled with many different emotions...happy..scared..erm.i knew that this would be a turning point in my life..nOw i'm 23 YO..n i was in the midst of preparing for the baby's arrival...hehe...macam2 hal berlaku.......

.morning sickness..? so far takde lagi...just pening2 cikit...TAPI seminggu ni selera makan kejap ok kejap tak....lagi satu..aku tgk makanan favorite aku pon...aku tak bley blahhh...aku suke sushi. so hr tu husband aku bawak la g JJ...masa nak ambik sushi tu tetibe jer tekak aku kembang.....macam...eeee geli gile tgk sushi tu. hubby aku pon dah pelik dah...dia tanya "awat tak jadi ambik??". tak nak ahh....geli.....aikk???before ni makan sushi tak hingat...hari ni geliii???...ntah aaa....sebab pregnant ker?huuu.....Maybe :( . harap2 lps nie okay .......... i want sushi...........

Monday, March 30, 2009

.......speechless.

......going to b mama this nOvember..insyallah. doakan zOora ;)

Thursday, March 26, 2009

TALEnTIME

-TALEnTIME-

HaRi ni muvee TALEnTIME akan ditayangkan kan...? 26 MAC 2009 . . .Hey nak pergi menOnton...teringin sangat..dari tahun lepas aku tunggu this film....aku peminat film Yasmin Ahmad.....suka jalan ceritanya yang unik . . . n best.

Tapi...........*dialog dalam kereta pagi tadi sewaktu otw ke office*

budak comot : syg.....(dgn nada yg lembut.haha gedix gile)...

hubby : yer .. napa? (sambil menjeling @_@)

budak comot : erm..ermm..hari ni TALEnTIME kua kan yang?nak pegi nOnton..boley tak..?? (dgn harapan dia berkata. OK..TAPI...)

hubby : TAK BOLEH.TAK PAYAH LAHH..(Muka serius jer tp mcm nak gelak pon ade)

budak comot : alaaaaa......buleh la yang. abg anta org,then dah habis abg jemput la org...;(.

hubby : eeee tak bley tak bley. (geleng2 pale).Dulu sebelom kawen dah puas kan tengOk wayang jer ?

budak comot : hurm.

hubby : nanti kiter beli CD yea tengok sama2?Cd die cepat kua...tak macam Upin n Ipin tu. (try memujuk la tu...hOho)

budak comot : ok.ok.baeklah.(senyap sambil zip mulut)

Hurm. memule geram jer but then ..... istri tak bley lawan kata suami =).hohooo.....akan ku tunggu CD TALEnTIME itu. Sesapa yg dah gi nonton tuh tulis la summary kat blog ...nak tau best ke tidak..lalalaaa....

*FAKTA @ AUTA ?

-Si Hubby x pernah masok menOnton ke dalam CINEMA@PAWAGAM@PANGGUNG WAYANG sejak dari kecik sampai la ni...huuuuuu ~tatau kenapa.... ;).

luff u g-nola ..

Saturday, March 21, 2009

entah.tak reti.

...banyak sangat perkara yang harus diselesaikan sendiri...tanpa mengharapkan orang lain.pikul atas bahu sendiri baru terasa berat nya macamane..kan?...huuu...rasa nak nangis tapi....takpe...semua ada cara..so far alhamdullh evrything under control. tak mau pikir benda2 yang merunsingkan.....entah....kadang2 lebih baik tak tahu daripada tahu kemudian tak mampu nak teruskan......apa kah ini....?hehe....ini lah jadinya bila.....ahh lupakan.... k laa....
sambung buat kerja..................p.e.n.a.t.!

Tuesday, March 10, 2009

no i.d.e.a . . . help me ~

salam . .
12 marcH .... lagi dua hari nih...burpDay my hUbby. tak tau nak beli kan apa...any idea/suggestion??
fenin la...
wallet : baru bagi last week.
perfume : banyak lagi.
jam : baru jugak.....
.....actually, dia mahukan Playstation....sbb PS dia dah bg adik dia...aku nak belikan PS tapi .... aku risaukan sesuatu.....aku takot aku yang akan leka dengan game tuh...hihiii....favorite game aku dr dulu.....ialah Street Fighter n yg sekutu dengan nya...if maen dgn hubby ku, pasti dia yang kalah dan menjerit meluahkan rasa bengang.....sOwi sayang. kamOo kena banyak practice lagi yea....kikikiiii .....(poyo jer).
Alaaaa......nak beri kan dia apa nihhhhhh???? Baju kerja......? Levis jeans....? ..kaSut?....or PS jugak?...uwaaa...tak taHuuuuu ~


: kawan2....plss help me ............ =(

Saturday, March 7, 2009

kasEh saYang =)

a p a itu LOvE ?


Somebody once told me that, "Finding the right person is very hard and owez wrong . . . it is best to be the right person for the one you love and start from there . . . you’ll always end up disappointed when you set standards and define a ‘right person’ for you . . . and don’t rush things . . . ‘coz somewhere somehow God is preparing somebody for you".
You can never be perfect . . . the person you love can never be perfect … but both of you can be perfect through love and prayers, and your love can be perfect through the both of you. But, no relationship is complete without God. . . that’s why we have marriage . . . it’s a bond not only between you and your loved one . . . but also with God. Our relationships fail not because (s)he’s not the right person . . . it’s because we expected too much and we decided on our own . . . let God do the work . . . you may call it waiting time . . . but while you are waiting…pray. Let God guide you always . . God knows better. No,God knows best. Love is not what you think it is . . . Sometimes we mistakenly feel that our first relationship will be our last. Because we are overwhelmed with joy and romance, we forget to learn the meaning of true love. Some are saying that love is unselfish, blind, unconditional, or simply denying oneself for the sake of someone very important in our life. Others are saying love is immortal and can never be defined. When we think we’re in love, the first thing we almost wanted the whole world to know is that our love for someone very special can never be taken away from us. We say this phrase, "You are the most wonderful gift from GOD I have ever received." After a terrible fight or sometimes even a petty quarrel we then say, "You are the biggest mistake I’ve ever made in my entire life!" Now, how do you say and spell the word L-O-V-E? Are you really deeply into it? Nobody can tell what love really is until experience speaks and whispers right into our ears. Most of the time, these love promises like, "forever, till death do us apart, etc." would end up "never" and "We should part ways, I’m no longer happy with you! My love for you is DEAD!!!" Many times we thought after having committed to someone and your trust to one another freezes down to zero degree, "S/He ain’t the right one. I should probably wait for the right one to come." But the big question anyone could not answer is, "Is she/he the right one?" and "When is the right time?" That made us stick to whom we are with. Will you always be waiting for the right person to come and the right time to commit? A big YES is the answer. Don’t be in a hurry to get into relationship because you can never find love if you insist that you are already into it. Try to find time to really understand your real feelings, to know who you really are, and what you really want in a relationship. You’re right, there is no such thing as a perfect relationship, but there’s a compatible partnership that goes along with it. If you already knew that you’re too big to fit into a small sized t-shirt, don’t give it a try. You’ll probably break it and pay for the damages you have made. If you knew and felt that the relationship will not last, don’t go deeper into it. You’ll just suffer the consequences and live like hell the rest of your life. It’s really hard to say goodbye though, but you can’t make it any better by just pretending you still have the same feelings. Try to let go and give yourself a chance to live life to the fullest. Give yourself a chance to grow and give your heart a much needed attention. Then you will find that you have made the right decision and you made it all by yourself. More frequently than not, we all act in a hypocritical manner for some reason. We call it love when we can’t leave someone and see them crying as we try to let go. We are wrong, it’s just pity. We call it love when we’re too attached and think that losing the one we love will somehow make us weak and unable to face the storms of life. We misunderstood, it’s just that we’re too much dependent on them. We call it love when we give our whole life to them, the wholeness of us and imagined that if they leave no one would accept us and our past. We are mistaken, it’s just insecurity. But no matter what the definition is, the truth still remains that love isn’t something you can buy nor beg. It is real and existing. You can’t touch it but you can feel it in your heart. You can’t find it, but it will knock before you when you least expect it to come. It can make you the happiest soul in heaven, but don’t forget that it also can make you the most miserable person in the whole galaxy……...+_+















Wednesday, March 4, 2009

keSAYANGan aku.

Hari tu. balik rumah.rumah emak ayah. boring. Bukan apa. Masing2 sibuk dengan agenda tersendiri.gi kenduri, balik kampung dan macam2 lagi =). Tak tau nak buat apa. Menonton televisEn? Ouhh aku tak suka...tgK CD suka =). Baca surat kabar? Semua dah abis di baca..Magazine?takde yang baru.....dah lama tak shopping buku..then tetiba aku terfikir...nak menembak!yeaaa...menembak...!menggunakan NIKON D40 yang dah lama tak digunapakai....hehe....so ni la hasil tangkapan hari tuh...cam tak best jer ( still dlm proses pembelajaran)..+_~.

Syahid Azri & Nurul Arifah..pengarang jantung aku =).
Ok hari tu aku kata nak amik pix ular2 belaan kami sekeluarga...ni la dia ...

Ular ni...semua tau kan ular tedung , ular pembunuh...kena bisa dia ckit jer boley "goal". Ular ni baru dapat ...jadi dia garang sgt2!masa ambik gambar die nih, tangan gigil kot bila dgr nafas dia tuh....SssssSSssss......+_+

Mula2 dia sedap jer tidOr, bila dia dengar something jer terus tegak kepala....

tgk tu...tau jer orang nak amik photo die...huh..

Dia ni kecik lagi...if dia besar dia akan tukar kaler jadi macam coklat2 cair tuh...Dulu ada bela yg besar tapi .... ayah tak bg bela sebab risau kan bisanya terkena anak2 cucu dia. Ular yg ni abang aku amik senyap2 tanpa pengetahuan ayah aku.Hihi...sorok kat tepi rumah +_~..sssHHhhh...

Ni..ular katang@katam tebu??tak pasti...banyak sgt nama dia..yg ni bisa jugak tp x sekuat ular tedung.still boley hidop if kena patUk......aku suka kaler ular ni..hitam kuning....hurmmm...

Dia tengah kelaparan.....

Ok....ni ular paling lama kami bela...tahun ni umur dia 16 thun...next year ley amik SPM dah. ingat lagi dulu masa aku skolah rendah, ayah bawak balik rumah, just besar ibu jari jer...now .....dah besar peha dah...best bile die menjalar2 kat badan. sejuk jer.if ular liar kat semak belukar tuh,jgn la usik...itu bau die .....bUSYuuukkkk! ular bela takda bau pon okey. Selalu mandikan dengan sabun mandian Dettol.lalalaaa ...=). Tu kat belakang die tu ialah teman hidop beliau.....dah bertahun duduk bersama still tak pregnant jugak..hurm..takde rejeki.

Ramai yg ingat bela ular ni susah..nak kena bg makan hari2..oh tidak.paling senang nak bela ialah ular sawa....dia hanya makan sebulan @ 2 bulan sekali..bergantung kepada keadaan. Dia akan makan seekor ayam@musang(kalau badan die besar mcm dlm pic ni la,if kecik lg,just tikus,cicak pon cukup). Ok n then,after dah makan tu....die tunggu masa untuk terberak....proses makanan dalam perot die tuh lama jgk....mkn masa minggu baru hadam semua....cam kite kan kejap jer.hehe..Bila dia dah berak,dia akan salin kulit pulak.....pas salin kulit tuh,kulit dia berkilat2...mmg cantik...masa tu la org selalu amik kulit dia utk buat tas tangan, sepatu, belt,n banyak aa....tp ular kami ni tak boleyyyyy ok;). Syg ni dah bela lama.huhu...Ayah aku pesan, kalau dia meninggal dunia, ular tu jgn buang..bg kat zOo. Sesape yg berminat nak bela ular,kena la gi amik lesen dulu yea...tak mahal pon =). renew tetiap tahun brape hinggit jer ....huhu.
Ok dah .......tata +_+








Wednesday, February 25, 2009

Rindu kekaseh lama ku =)

- aYAh.....rindOooo la -
Tiba-tiba pagi ni aku rasa rindu sangat.....rindu sangat2....dengan Ayah. Iye. Dari kecik aku rapat dengan ayah. Apa yang aku nak, dia cuba bagi (tp aku tak penah pijak kepala dia la). Dia akan usahakan. Aku ingat lagi waktu kecik2 dulu. Ayah ada Vespa. Jadi, petang2, aku dibawa jalan2. Duduk berdiri kat depan Vespa tu sambil letak dagu kat meternya. Aku kan pendek dan kurus jer(dulu la,skang dah gedabak.hiks). Ayah bawa pergi pekan,pegi taman maen buaian,makan icecream paddle pop tuh. Ouhh aku rindu masa tuh.
Muka ayah memang selalu serius jer tapi sekali die bercakap.....memang sPorting gile. Tak bley blah if die start citer pasal pengalaman die kena kacau ngan hantUUuu! Ayah dulu askar, jadi mmg bnyk experience.....duduk dalam hutan kata=).
Dan sekarang........aku dah tak dapat morning kisses dari ayah pagi2 before work. Ye tau, dah ada husband tapi.....aku rindu ayah. Aku anak manje ayah...(pedulik hape)hehe...
Walau rumah tak jauh, masa untuk aku duduk dengan ayah dah kurang...sangat kurang..
Nasib ada telefon. Tapi tetap tak feel la borak dengan ayah kat tiPon tuh. Dengan mak pon aku rindu tapi aku selalu jumpa mak....Ayah ni.....aku balik jer die takde...gi surau, gi kerja......bila die balik rumah, aku plak dah balik =(.Macamne. takpe....akan aku cari masa untuk lepak dengan ayah macam dulu.
DUlu lepas aku akad nikah, ayah kata, lepas nih ayah dah tak boleh nak kacau n marah adik dah. huuu....sedey jer masa nih tau.
Dulu, ayah ajar aku menembak guna senapang patah die. Giler nak patah bahu aku. Senapang tu berat gile mammy...tapi syOk.! lagi...kami satu family ada beLa ular....ular sawa.....dari aku darjah dua...dari ular tu berumur 3 hari....ketua bela ular nih sudah pasti la my herO...ayah gue.hikS. Rata-rata yg datang rumah misti kata, hobi ayah yg bukan2 jer.Memang pon tp...apa ada hal.bela ular la best...tak yah membazir nak bagi mamam hari2..n best jer untuk dipeLok..hek ;p.
ti kalau rajin aku amik pic ular2 tersebut....hihi.
k gtg.........erm ayah!miss u!


Tuesday, February 24, 2009

alam.

tOgether :).


birdy ;)



- eeuuwww....kucing nih..kalau A.K tgk mesti die geli gile. hihi
- lokasi kucing ni kat : Port DicksOn bt 8. =)

daun ... =).
ok ....
nak wat keja.
mud : happy wOhh ;p









































































Monday, February 23, 2009

dulu..kami suka senyum!

si gigi dua ini sayang sama si nakal niii.....mEreka berdua selalOo bergaduh. berebut kan sesuatu. haha.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------END.
Err...sambung nanti la..Nak balik dah ~
Mood : Mau bercinta!
Venue : Secret Recipe!
Time : Tonight!
MmmmUUaahh!
eee.....bOOcuk!


السلام عليكم


سلام
تادي سورف بلوڬ كق اننا ...ڤاستو باچ انتري داي يڬ جاوي توه...ماچم بيسه جرققق..جادي ذور يڠ تڠه
بوريڠ تاهڤ چيڤن برتندوق ني چوبا لا
..........جادي اين لا جادي ڽر
لالالالااا كڬايتان ملندا ديري

هيي...ساي سايڠ سوامي ساي.ريندو ڽ.
اياياي
....ڬتاي نا

مود : سنتاي. جاوه دري مأنسي2 برهاتي ڤالت.


hehe...penat menulis jawi ;)
try la. .gi kat siNi ~ http://www.ejawi.net/converter.php
okies.
cdt to sis Anna jUwi .muah2.


oShh kOshh . .

huhu tajOk TAKDE KENA MENGENA...saja2.
----------------------------------------------------.
dia.bukan kau.
aku.bukan dia.

heh?mengarut.
erm.bosan.
tak suka laa.
biarkan.
yea. biarkan...
jangan dilayan perasaan tu.

hanya aku yang faham dan tau apa....
..........
=)

Friday, February 20, 2009

neVer realized....

salam,
tajuk tuh. dalam dunia ni ada cerita yg serupa ker?? aku tak tau!!
Ok,Blog dh mcm bestfren aku. Dia ada bila aku nak luahkan ape yg aku rasa.
Ok ni aku copy dr comment kat pg blogger http://aizulmarcello.blogspot.com/
"The personal blog, an ongoing diary or commentary by an individual, is the traditional, most common blog. Personal bloggers usually take pride in their blog posts, even if their blog is never read by anyone but them. Blogs often become more than a way to just communicate; they become a way to reflect on life or works of art. Blogging can have a sentimental quality. Few personal blogs rise to fame and the mainstream, but some personal blogs quickly garner an extensive following (source : http://en.wikipedia.org/wiki/Blog)"
Betul.
Walaupon xde sape nk baca, bloggers ttp membloging..
Ok.dah out of topic.
continue....
Refer to KARANGAN aku Menantu vs Mentua dulu tu. Ada yg respond kat post tuh. Org yg x aku sangka . Aku maksudkan org laen, tp org lain dah salah sangka.so how? patot ke letak NAMA SEBENAR di situ....hurm.tak payah la kot.aku akan delete post2 yg buat org meluat tuh.
Aku dah say sorry kat dia tp x tau la dia akan terima ke tidak. Masa hantar post tuh aku takde sape2 nak cerita benda yg membebankan otak aku ni. So aku cari blog aku..(bloggers jer yg phm).

To Sis Y : Org rapat dgn mak cik ana tuh sejak tahun 2004. n dia selalu share problem dgn org till now. Kalau tak jumpe, dia akan call org.
Org x penah amik kisah akak nk buat ape dkt rmh mentua akk tu.Akk nk layan org ke, x ke, xpe. tapi POST tuh bukan utk kamu. sorry again..


ok.wassalam ~

Monday, February 16, 2009

Sabtu Ahad......?

salam ;).
so, sabtu ~ nothing much happen ... tak keluar jalan2 pown (hubby ku x suke kua jalan...eeuuww)......pagi potong rumput......mop lantai.....tgh hari layan citer korea....Now n forever (sedey jerk.)..
dah abis citer tuh sambung cite Green Rose... ade 24 cd....so far baru sampai Cd ke 14...hohooo...thanx sayang belikan citEr tuh n layan skali menOnton ...malam nih kiter sambung yea ...lalalaaaa~
Pas magrib tuh gi kenduri rumah kak ngah...anak die dapat join TUDM 28Feb nih kat Ipoh...bestnyer ~...n then kul 10 lebih balik tidO kat rumah mak ~ zZzzzzz...

Ahad.....pagi konon mau berjoging ...tapi terlajak tido pas suBuh.....hohoo.....Mak ikot Ateh gi PD sampai petang..ayah keluar....fieza pegi jalan2 ke bandar...hehe....tingal la aku n along berkejar2an dalam rumah...nak tgk tV, AstRo wat hal....piring nyer senget so x pat channel...urrhhh..ok dah tghhari gi kenduri Bos Cosmopoint..anaknyer kawen kat kG. gaDONG....hohooo first tyme masok tempat neh mujur la x sesat khaannnn ~ maen masok jer ikot kata hati...last2 nak balik tuh sesat...hihiii ;p.
Then gi umah nJang....kat senawang.....borak2 jap....pastu aku tingglkan husband aku, aku gi perjumpaan Tupperware dekat2 situ jugak..diorang ajar buat PIZZA....senang giler rupanya...
ti malam nih nak watkan tuk my hubby...die kata pergi la belajar wat pizza ti masakkan tuk abg~hAkhakkkk...baEKLh sayang....


tUgasan mingGuan : Dia mOp lantai , Aku potong rumput.... ;) wink2


Tuesday, February 10, 2009

mAsak~cOok~kariikan~

- My First Kari Ikan -


lalalaaaa...
semalam x tau nak masak ape.tetibe nak try wat kari ikan (fav si suami ku).
En.Khushairi @ suami ku itu selalu puji kari mak cik die..mmg kalau tgk die makan kari tu penuh satu pinggan kuahnya. aku pon dengan sengal2 nye gi rumah mak cik die blaja cane makcik die wat kari fav die tuhh ( b4 aku kahwin mmg x penah masak utk org okeyhh..hihii).
So lepas blaja sekali hari tuh dengan makcik die, aku pon buat la uji kaji tengahhari semalam. Suami aku seorang kaki komen kalau kat meja makan. Ada jer yg x kena die membebel la. So masa nak makan tuh aku dah berdebar2 dahhhhh....takot jer kena kutuk. Yer la first time kari aku....ok...die dah duduk jer...dah makan sesuap...terus aku tanye..cane..?rasa ape..?tak sedap ek?...then jawapannya, "eyhhh ok la nie sedap lahh..kalau macam ni tadi letak ikan merah @ kepala ikan pon xpe"...(aku try ikan tongkol jer dulu sebab takot kari aku tak jadik.hehe). Phewwww lega cheq dengaq~.....kat atas tuh la rupa kari aku...x canthek pon...tp takpe aaa...asalkan hubbY ku kate SEDAP. Bukan senang nak dengar die kata masakan aku sedap wohhh...SelalU nya masin ajaaa....hahahahaaaaa....
Sayang i leff U !muah2 !werrkkk....bau kari ammakk +_+.
p/s : pasneh nak try wat Laksam plakkkk ~ mintak2 la jadi...hohooo .




Saturday, February 7, 2009

g.n.o.l.a . . . part of me ~

s.u.a.m.i. untuk i.s.t.r.i.
ya. kalau alonG tau pic ini ada disini.....habeS la gue. .(xpe2 die xkan surf page nehh...slaloo aja bizzy)...hurm..syg.. kamoO makin tembam...(lps kawen neh ...ish ish ishhh).
gnola..aku syg kau.itu dah semestinya...aku xkan kawen dgn org yg susah utk aku sayang....sume org gitu kan?...(certain cases maybe not) ..
actually tetibe hr neh mood utk kerja terbang ke mana aku pown tataw...ofiz...sgt bosan disini.
uwaa....nak balekk...kemas rumah...meMasak.....basuh kaen sidai kaen lipat kaen iron kaen....mop lantai (ooPpss tugasan yg ini utk suamiku yg sgt rajin membantu.hikhik.tQ dear muah2!)..
kerja mmg banyak sgt tp .... as i mention early.......mUd kerja telah terbanG jawoH ouhh ! lalalaaa.....xper.kalau kerja week days tu pon aku slaloo jer balik lambat(b4 kawen.hihi).so hari sabtu neh, sudah m.A.l.a.S.....hak.
ok stoP.

Sunday, January 4, 2009

erm.


tanPa kata . . . . yang perlu diungkap. . . .
perlakuAn . . itu yang ikHlas . .
.. ...terima kasih sekali lagi . . .cinta! ;)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers