Pages

Wednesday, February 25, 2009

Rindu kekaseh lama ku =)

- aYAh.....rindOooo la -
Tiba-tiba pagi ni aku rasa rindu sangat.....rindu sangat2....dengan Ayah. Iye. Dari kecik aku rapat dengan ayah. Apa yang aku nak, dia cuba bagi (tp aku tak penah pijak kepala dia la). Dia akan usahakan. Aku ingat lagi waktu kecik2 dulu. Ayah ada Vespa. Jadi, petang2, aku dibawa jalan2. Duduk berdiri kat depan Vespa tu sambil letak dagu kat meternya. Aku kan pendek dan kurus jer(dulu la,skang dah gedabak.hiks). Ayah bawa pergi pekan,pegi taman maen buaian,makan icecream paddle pop tuh. Ouhh aku rindu masa tuh.
Muka ayah memang selalu serius jer tapi sekali die bercakap.....memang sPorting gile. Tak bley blah if die start citer pasal pengalaman die kena kacau ngan hantUUuu! Ayah dulu askar, jadi mmg bnyk experience.....duduk dalam hutan kata=).
Dan sekarang........aku dah tak dapat morning kisses dari ayah pagi2 before work. Ye tau, dah ada husband tapi.....aku rindu ayah. Aku anak manje ayah...(pedulik hape)hehe...
Walau rumah tak jauh, masa untuk aku duduk dengan ayah dah kurang...sangat kurang..
Nasib ada telefon. Tapi tetap tak feel la borak dengan ayah kat tiPon tuh. Dengan mak pon aku rindu tapi aku selalu jumpa mak....Ayah ni.....aku balik jer die takde...gi surau, gi kerja......bila die balik rumah, aku plak dah balik =(.Macamne. takpe....akan aku cari masa untuk lepak dengan ayah macam dulu.
DUlu lepas aku akad nikah, ayah kata, lepas nih ayah dah tak boleh nak kacau n marah adik dah. huuu....sedey jer masa nih tau.
Dulu, ayah ajar aku menembak guna senapang patah die. Giler nak patah bahu aku. Senapang tu berat gile mammy...tapi syOk.! lagi...kami satu family ada beLa ular....ular sawa.....dari aku darjah dua...dari ular tu berumur 3 hari....ketua bela ular nih sudah pasti la my herO...ayah gue.hikS. Rata-rata yg datang rumah misti kata, hobi ayah yg bukan2 jer.Memang pon tp...apa ada hal.bela ular la best...tak yah membazir nak bagi mamam hari2..n best jer untuk dipeLok..hek ;p.
ti kalau rajin aku amik pic ular2 tersebut....hihi.
k gtg.........erm ayah!miss u!


2 peninggalan:

ruzana ahmad said...

a'ah.... kalo kt kampung sentosa, mmg feymes pakcik ni, sbb kt umah die ade ular..hehe~

- iNtaN @ kEcHik - said...

tak takut ke bela ular..?? ishk2..cam best :)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers