Pages

Friday, November 30, 2012

baby izz :: 1st solid food ::

yea..hari ni . 30 november 2012 baby izz mula mamam solid food dia yang pertama.
ikut kan mama nak genapkan 6 bulan.

izz 6 bulan 8 dis ni,minggu depan je pun. tak lama dah. mama tak sabar dah. lagi lagi bila baca entry mama sakinah comel ni ha.. hahaa..

hari ni mama buat kan Izz..

Bubur nasi.

  • kisar beras halus2.
  • buat macam bubur biasa
  • kacau-kacau sampai masak
  • no salt pleaseeeee =)
Steam Vege.

  • Kukus carrot dalam 15minit atau sehingga lembut.
  • Lenyek /  kisar
Pastu mama campurkan carrot kisar tadi sikit dalam bubur nasi tu..dan...anak ku makan dengan gelojoh!! kesian je...hihi :)


muka excited tengok makanan dia.

disebabkan unplan nak bagi dia makan, so mama belum beli bib, pinggan mangkuk sudu untuk Izz..guna la mana yang ada dulu yea baby Izz :)


video

awal awal ni bagi sikit je...selebihnya tu siapa lagi abiskan kalau bukan kakak arissa . nasib baik ada kakak ni ..kot tak mama jugak yg abiskan :)


-mamazoora-





5 peninggalan:

puansazusarin said...

Waaa xaci2..izz dah makan,mama please sakina nak makan jugakkk..he3..wani dok pikir2 lg nak bg apa sakina mkn ni..he3..

aTieYusof Family said...

hiihihi..comel je Izz makan..
teringat dulu2 Pa'e nk makan pun mcm tu.. best bila anak dah makan ni...:)

zoora qushairi said...

hahaa mama excited lebih..wani..zura pon follow Nutritionist choice cookbook tu. ada jual rm20 tp zura jumpa dlm bentuk pdf , download tu je. mcm2 resipi ada tuk bdk kecik ;p

MaMa CyDa said...

bestnya, cepatlah aimy 6 bln, xsbr huhuhuhu

Ros said...

Salam ziarah...

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers