Pages

Monday, November 12, 2012

Botol Avent Tiruan ?? Alahaiii..

Salam. Hye ;)

Dah lama persoalan ni bermain-main dalam kepala mama. 

Adakah Avent yang mama beli untuk baby Izz hari tu tiruan? 

Salah 1 sebab , harga yang sangat-sangat murah (murah  risau,mahal pon risau,hihi..)

Yang ni beli online. Arissa punya dulu selalu beli kat Sogo masa ada sale tu. Tapi tak la dapat semurah yg online ni punya. Sekarang ni nak pegi sogo mmg tak dapat.dah dok ipoh dan jarang ke sana. Jadi nya mama banyak habiskan masa dgn online shopping.

Mama pon google la pasal avent tiruan ni dan dapat info dari 1 page ni katanya kalau yang original, ada nombor siri kat belah atas botol tu. Terus check yg beli hari tu....errrkkkkk....takde pon nombor siri tu?? kalau nak kata dah hilang sebab banyak kali cuci, mama ada botol yg belum guna pon lagi. 

Mula la berserabut sekejap kepala. Peniaga yg jual tu kata original. Hati yang negatif ni terus berbisik, "alaa...semua org pon boleh cakap benda yg dia jual tu original.!!"...grrrrr..

contoh gambar avent original hasil dari google. nampak tak nombor siri tu dan tulisan 'made in england'.

Adakah yg mama beli tu original .. made in CHINA ? hihi. 

entah lah labu ... 
dunia sekarang macam-macam.

sesama lah kita berhati-hati yea.

nak beralih ke botol MAM plak la. eheee 

=)

-mamazoora-


1 peninggalan:

Anonymous said...

Puan lihat kat bawah botol sama ada made in london..england atau china..slamat mncuba :)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers