Pages

Tuesday, January 22, 2013

siapa tau "kuih cidah" tu apa??




Kuih cidah? kuih yang makcik bedah jual ke?? ohh tidak..bukan bukan..teruskan membaca..haha
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

arissa : mama! kakak nak "kuih cidah"...

mama : haaa?? kuih cidah ?? kuih apa tu?

arissa : alaa...yang kakak makan dengan papa,dengan mama,dengan baby ish tu la..

mama : baby izz makan kuih cidah? ooo kuih ghasidah ke? yang kaler putih tu?

arissa : haa yang tu..kuih cidah tu.

aiyooo...tunggu petang ckit kita buat kuih cidah ye..tunggu papa balik ;p





mimpi apa tak tau la tengah tengah hari ni dia nak makan kuih ghasidah ni...hehe

*bila kah arissa nak hilang pelat bila cakap..bulan 11 ni 4 tahun dah*

:)

RESIPI SILA KLIK SINI



-mamazoora-

13 peninggalan:

N i e Z a said...

hehhee..kuih chidah yer..bdk2 mmg suka..

eh..sebaya jg yer anak dara kita ni?anak saya pon bln 11 ni 4 thn..ckp pon masih ade pelat2 skit lg..hehehhe..

mama ila said...

hihihi..omey..kuih chidah yer =)

wahh..mama zoora pandai eh buat kuih qhasidah..best

izan mama mia said...

kuih ni femes kat kedah...masa saya belajar kat sana..sll makan kuih nie...tabur bawang goreng kat atas kan..sgt sedap...kat cni..xjumpa tau

zoora qushairi said...

nieza : sebaya la arissa dgn fiqa...arissa lahir 10 nov 09 :)

mama ila : boleh la buat ckit2..tiap kali buat ada je silap..kejap terlembik,kejap terkeras,kejap tu bawang hangit..hahaaa kalau husband ada baru jadi ;p

izan : betul3..zura tau kewujudan kuih ni pun lepas kawen dgn orang kedah.mak mertua rajin buat..

Daddy Ziyyad said...

1st time saya dengar nama kuih ghasidah ni...tak pernah jumpa...:)

zoora qushairi said...

daddy ziyyad : sedap kuih ghasidah ni. tepung rasa lemak2 masin manis..atas dia ditabur bawang goreng..

:)

Fiza Rahman said...

Hahahaha...kuih cidah pon cidah lah, janji sebutan nya sama ☺☺

Mana resipinya?

zoora qushairi said...

kak fiza. nak resipi ke? nanti zura update..hahaa :D

azza said...

zoora..
nak kuih cidahhhhhhh..hehehe..
best kuih nie..time bulan pose dulu2 mak kak aza selalu buat..

aTieYusof Family said...

Hehehe... Kuih chidah...
pandai arissa... anak sy pun msh pelat tapi umur br nak masuk 3 tahun..:)

s a r said...

assalamualaikum zura!!

miss u gile kau. uhukhuk

kuih ghasidah? kuih apa tu? tak pernah tau pun aku. heee

ke.. lain tempat lain nama?

macam kuih talam berlauk. tapi entah..

em.. kena banyak latih sebut betul2 kut zura. and jangan biasakan ajuk cakappelat dia. adik sepupu aku umur masuk 3 tahun, cakap dah macam orang tua pulak sebab kawan2 dia dgn orang besar. hee..

-------

kaw sekarang mesti hebat di dapur kan kan kan.. hee :D

mama said...

assalamualaikum..teringat masa ank mama kecil dulu..dia pun cakap pelat..sampai mama pun tak faham apa yg dia katakan.. ;)

MaMa Rey said...

anak sy dulu umur 4 tahun pun sama juga pelat tu masih ada..

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers