Pages

Tuesday, January 8, 2013

Bulan ke 7 untuk Izz Rizqi



Alhamdullilah Izz Rizqi genap 7 bulan hari ni.
Memang sangat happening dah rumah mama sekarang. 

Bising. 
Izz dah pandai rebut barang mainan dari kakak dia. 
Pastu Izz bila nampak papa main ball dengan kakak, terus dia pun lompat2 excited nak main sama. 

Izz belum pandai duduk lagi. Dia cuma angkat angkat punggung ngan tangan macam nak merangkak.

Tidur pun macam macam style dah si bujang ni.

 Dia dah menunjukkan minat terhadap basikal kakak. Bangun pagi letak depan TV,benda pertama dia buat, pergi kat basikal kakak. Basikal kakak memang main dalam rumah je. Tak pernah letak luar. hehe

Makan plak makin berselera. tapi dia tak suka nasi + ikan+carrot..dia lagi suka nasi+ayam+carrot tak pun nasi + carrot je. pastu sebagai kudapan , hari tu mama beli biskut MILNA rusk tu. Dia suka mula mula je lepas dah cair biskut tu dia menangis nangis. Mama try bagi Baby Bite plak. Haaa yang ini dia suka sebab tak cair kat tangan pastu bentuk panjang2 senang dia nak pegang. 

Hari tu balik seremban,papa dia bawak balik walker kakak dulu. Waktu makan mama letak dalam walker tapi dia lompat2 taknak. Dia nak duduk atas pangku mama. Aiyooo...tapi kekadang boleh pulak. ikut mood juga yea :D

video
ok dah boleh panjat sikit sikit.




semoga anak-anak mama sihat sejahtera selalu.

selamat ulangbulan yang ke 7 , Izz Rizqi.






-mamazoora-

4 peninggalan:

mama ila said...

heppy 7months old izz rizqi =)

Fiza Rahman said...

Kena beli basikal utk iZz nih.

Happy 7 months old izz rizqi.

achiek anis said...

salam perkenalan....cumil izz senyum ek....

N i e Z a said...

alahai si comel ni...dah 7 bulan yer...eppy 7 month old yer..

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers