Pages

Friday, January 11, 2013

Tamat sudah



Assalamualaikum :)


apa yang tamat?

semestinya drama adaptasi novel tulisan aisya sofea iaitu Adam dan Hawa
mesti ramai yang tengok kan.
malam tadi dah last episod. ada 80 episod.
masa mula mula tengok tu rasa macam lambattttt sangat nak habis. tapi bila dah habis malam tadi,rasa cepat pula. will miss u Ain Hawani and Adam Mukhriz...
mama n husband tak pernah miss tengok cerita ni. hero and heroin memang sangat seswai..aaron aziz dengan nadiya nissa :)
comel je diorang kan..

mama tak pernah pon baca novel nya. cuma cerita ni betul betul tinggalkan kesan. dan antara tips kebahagian rumah tangga dari cerita Adam dan Hawa yang kita boleh ambil antaranya ialah :


  • Setia ( 8 tahun Adam tunggu Hawa ... )
  • Jujur
  • Jangan diungkit perkara lepas ,lupa kan benda lama.
  • Sentiasa bersikap realistik
  • Selalu berdoa 
  • Memaafkan
  • Selalu cuba jadi yang terbaik
  • Persahabatan (azie dengan johan tu..hehe)
  • Hormat antara satu sama lain
Ok sama sama la kita jaga rumah tangga masing-masing . semoga berbahgia selamanya. sekarang dah jadi trend orang kata , 'bahagia till jannah' . hehe

Selamat hari Jumaat peeps.



-mamazoora-

7 peninggalan:

lia said...

x pernah tgk sbb umah x de 'kuali lebih' he3...

tp teringin gak sbb rata2 smua cter psl ke'best'an cter ni...

zoora qushairi said...

hehe nanti fre2 tengok la...best je jalan cite dia :)

N i e Z a said...

hehehhe...aahh..dah bis kan...huhuhuuh..sgt2 touching tgk citer tu...

Ratu Hatiku said...

Hehehe...smlm tgk sama2 dgn Am dekat restoran Kampung Pandan yap Kwan Seng..ramai gler orang.. (^_*)

zoora qushairi said...

waaaa seronok nye dpt tgk kat sana ngan dorang..kalau la saya dekat,dah pegi dah situuu :D

mama ila said...

hihi..da habis ek?? adeii ketinggalan betul lah ila nie..hahaha..duk tgk online..dah lama x sambung tgk..last tgk dulu..episode 53..hihih

MaMa Rey said...

tak tengok citer ni tapi ramai yg kata best..

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers