Pages

Tuesday, January 29, 2013

6 hari setengah tanpa internet

assalamualaikum 

:)

ngihihii....rasa lama sungguh tak online.
mama balik kampung umah mak mertua kat alor star. area rumah tu line 3G celcom  takde walaupun dekat je kot dengan pekan.
so dari mama fedap dan naik hangin bila dah connect internet tapi lain EDGE sahaja, baiklah mama simpan lappy,bokben diam-diam dan buat kerja lain.

lagi pun bila dah sampai alor star, mama agak sibuk berjalan jalan. pergi rumah sedara mara. itu yang best bila balik alor star ni.jalan,jalan,makan,makan sambil merapatkan silaturahim :). ermm alor star banyak tempat makan sedap2 kan. walaupun gerai tepi jalan je tapi best. 

antara makanan yang sedap kat alor star..
  • goreng pisang sedap dekat depan sekolah kebangsaan alor janggus
  • ayam golek hanafi (jalan alor star-kangar) tepi jalan je,peniaga tu bawa proton saga kelabu..
  • roti jala kat stadium
  • bihun sup kat jitra (jalan sg.korok)
  • nasi royal (nyum nyum)
  • nasi ayam kedai jamil
  • western food kat Spring Leaf Cafe (dekat dengan Celcom Centre)
dan...paling best, takde jual punya...ada dekat....rumah mak mertua saya..! hihi..apa yg mak masak semua sedap2. nasi merah,laksa,air asam...semua lah. 

hah itu la dia bila takde internet, mama kerja makan sahaja. ;p

ok la tu je. 

esok kita sambung.

masih keletihan . walaupun kedah-perak tak jauh mana pun tapi ntah la ..penattttttttt......nak p cari power root jap la. ehee


-mamazoora-



 




2 peninggalan:

lia said...

yezzaaa ayam golek hanafi tu mmg sedap...

Fiza Rahman said...

Owh...patutlah lama menyepi.

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers