Pages

Saturday, January 5, 2013

hari sabtu hari masak bersama suami

assalamualaikum ;)

buat apa tu?
mesti semua pun spend time dengan family kan hujung minggu ni. gi holiday gi jenjalan. mama macam biasa...dok rumah. hari ni start pagi pagi dah selesema. purrrffttt...apa pun tak boleh.
nasib baik ada suami tolong buat macam macam. terima kasih en.husband.

husband mama suka main masak masak.
jadi hari ni nak share kami masak apa. simple simple semuanya sebab dah kepenatan mengemas stor.
mama banyak menyibuk je.tolong kacau-kacau.

ni dia..

sarapan pagi : 
menu paling simple :)
-roti bakar + telur separuh masak. bagi tenaga sikit.hikss
-air milo kaw2



makan tengah hari:
ini sahaja.
-nasi goreng daging merah 
-air sirap



minum petang:
husband mama musti ada minum petang. tak kisah la apa pun mesti nak kunyah-kunyah.
jadi petang ni dia buat
-tepung talam gula merah dengan kopi.
 faveret dia dengan my doter,arissa.




makan malam:
biarpun malam belum menjelma tapi dah siap siap plan nak masak apa..dasarrrrrr kuat makan.!hehe
so malam ni western. 
mama request chicken chop.
teringin pulak. tak yah pi kedai....dah siap marinate lam peti ais.malam ni tinggal goreng dan tunggu en.husband prepare sos.

pada sesiapa yang kebuntuan tiada aktiviti di hujung minggu. jom ler ajak en.husband memasing main masak masak. boleh bergurau senda baling2 tepung...hahaa takdelah.

enjoy your weekend

;)


picture semua dari google.



-mamazoora-




                    

6 peninggalan:

mama ila said...

alaaa...sedapppp..semua sedappppp!!!! =)

zulaikha megat said...

seronok nya suami pandai masak..suami kak zu tak pandai masak..nasib badan..huhuhu

MaMa CyDa said...

wahhh ... hasben zura lagik pandai masak dr hasben kak dot. hasben akak takat masak goreng2 cincai tuh dia mmg pro lah ... kak dot? mmg tolong makan jek wahahahah

Hana Soffelia said...

Telur masak separuh tu nampak sedappp sgt. ^_^

zoora qushairi said...

mama ila : jom masak masak ! :D hehe

kak zu : takpe..kakzu kan terror masak. zura tak pandai sangat . haha

mama cyda : k.dot..husband zura ni tiba lah rajin dia ni. kalau penyakit malas sampai..apa pun tak boleh ;p

hana : sedapp..menjilat jari.. ;p

Cho Zila said...

sedapnyer dapat makan hasil tangan suami tercinta.. kalau dah best gitu camner kalau kita tenderkan memasaktu kat suami...
thanks bagi tunjuk ajar akak pasal nak print screentu yerk..

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers