Pages

Monday, January 14, 2013

satu botol seumur hidup

yuhuuu..

baby izz dah 7 bulan..pastu mama kan..mama tak tukar lagi botol susu dia. dari dia lahir. teruk nye ye.

hehe.
takde la. Izz guna botol avent , ada 4 biji botol. ada jugak 2-3 biji botol Anakku, bukan nye guna 1 botol untuk 7 bulan tu. puting tak yah cakap la. memang selalu kena tukar kan..

jadi sekarang mama tengah survey botol apa nak dibeli.
selepas google google dan google, mama decide nak guna botol stainless steel Pura Kiki dan Organickidz. 

Dah lama dah botol-botol ni ada dipasaran tapi mama tiada kesedaran nak guna. dulu masa arissa belum setahun,mama ada bagitau papa pasal Organickidz tapi papa kata tak payah la.guna je avent. sekarang ni Izz dah 7 bulan, mama nekad nak tukar dari plastic ke stainless steel. 

dah jumpa seller yang bagi harga ok..menunggu dia reply order mama.

kenapa stainless steel?

sebab mama baca stainless steel vs plastic ni.
bagus kan.

One life one bottle. tak payah tukar tukar botol dah lepas ni. kalau pandai jaga,siap boleh passing kat adik dia nanti. yeayy jimat gile. hehe.

organickidz

pura kiki



Yang best nye puting boleh masuk macam2 jenis brand. kalau bottle wide neck, boleh je masuk MAM,Avent,Anakku etc..dan begitu lah sebaliknya :).

go green yea mummy. 

*nanti kalau dah dapat botol ni mama update lagi.

;)



mamazoora






9 peninggalan:

Fiza Rahman said...

Cantik botol susu tu.

Saya pon tak tukar lagi botol susu anak. Tgk survey botol juga nih. Berkenan plak dgn botol organickidz & pura tu. Mesti rega pon cantik gak kan ☺☺

zoora qushairi said...

itu la mahal ckit kan..tp rasa cam berbaloi..tak yah tukar2 botol dah pasni. hehe..mintak2 tak kemek la ;p



Deanna Aris said...

hi, nice blog. Follow me back if u dont mind :)

Ratu Hatiku said...

Cantiknya botol susu nie.. colourful

zoora qushairi said...

comel comel je kan...hehe :D

aTieYusof Family said...

ohh..mcm bagus je stainless still ni kan?.. tak pyh dah tukar2 botol nti..:)

Aisyah Husaini said...

update ye tgah mencari2 jugak botol baru yang lebih safety untuk si anak : )

MaMa Rey said...

menarik botol2 ni...tak perlulah selalu tukar botol kan..

Nora said...

Cantik botol susu ni. Berkenan pulak....

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers