Pages

Tuesday, July 2, 2013

Taufufa si comel

hari ni mama sangat letih.
tiap kali balik dari kampung mesti lenguh2 badan.
padahal bukan jauh mana pun...seremban - ipoh je.

bangun pagi fikir-fikir nak buat sarapan untuk Izz n Arissa
petang semalam beli barang dapur sempat capai 'organic smooth tofu' @ tauhu lembut. 
yang ini berasaskan soya. so pastikan anak anda tak allergi soya. hari tu unty ipah diorang @ bestfren mama share resipi. jadi, mari kita cuba.

mudah dan cepat.
mama kan suka benda yang simple-simple tapi best.
heee

bahan 
smooth tofu
kurma/kismis pon buleh

cara
-steam tofu beberapa minit. jangan lama sangat.
-angkat tofu dan tos..asingkan..
lepas tu,
-steam/rebus kurma/kismis 
-kisar kurma/kismis
(kalau tak kisar pon boleh je lenyek2 sampai hancur,ambil air dia) 
-tapis kurma/kismis amik jus
(mama tapis , pastu isi2 yg dah hancur tu mama amik ckit bagi pekat kuah dia)
-tuangkan atas tofu tadi...
siapppp...boleh makan,
*tak yah letak gula dah...manis je kurma tu. sedap..
mama pon join sekaki.

ok dah tu je. tengahari ni nak masak apa pulak??hmmm



0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers