Pages

Sunday, April 7, 2013

Al-kisah sang subang

Assalamualaikum semua.

Mesti ramai tengok ABPBH sekarang ni kan. Mama tengok dah macam grammy award....seksi bonar baju2 retis sekarang kan.. Takot ai tengok..huuuu...

Ok forget about it. Nak cerita..last saturday, mertua mama datang rumah kami kat ipoh ni. Pagi sabtu jenjalan p giant sebelah rumah ni je. Ada kedai emas TOMEI ... Arissa sibuk sangat nak pakai subang nak bertindik. Tok wan dengan maktok pun bawa la masuk..

Mulanya dia ok je pilih2 subang mana dia nak. Lepas tu waktu staff tomei keluarkan peralatan nak bertindik tu,muka arissa dah cuak gile. Hihiii ... Papa arissa dah kata ,Arissa takkan nak punye tindik tu. Kami tak caye,bawak gak masuk kedai pujuk2..last2 bila staff nak sembur telinga bg kebas , arissa dah teriak ketakutan ya hamat... Gamat suasana dalam kedai emas tu..malu mama jap bila semua mata tertumpu kat kami...arissa dah lari bawa.h kerusi waktu tu sambil menjerit2 takot.

Akhirnya selepas usaha pujuk memujuk arissa tak berjaya, mertua ku kata, xpe lah mama je la pergi tindik sebab subang tu dah dikoyakkan dr bekas dia. Sob sob .. Mama pun takot gak sebenarnya.hahaaa ni kali ke 4 mama tindik t elinga. Asyik la tertimbus lubang nya. Harap yg kali ni kekal la.

Tunggu arissa dah sekolah rendah,dah pandai fikir, baru boleh bawa tindik balik. Kepada mummy2 baru yg ada baby,bakal ada baby perempuan kalau nak bawak tindik, better la tindik masa bawah setahun. Waktu dia tak reti erti sakit tu lagi... Hihihihi...

Ok bai sambung balik tengok ABPBH..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers