Pages

Monday, April 8, 2013

Pintu bilik terkunci

Assalamualaikum..
Tak pasal2 kena pecah pintu hari tu.
Anakku yang bertuah Arissa ni pergi lock masterbedroom.

Waktu tu pagi lagi. Segala2 kunci ada dalam masterbedroom tu. Kunci semua bilik,kunci kereta juga kunci utama utk rumah.

Mama sempat keluarkan laptop je pagi tu....handphone semua lam bilik. pastu sementara husband cuba buka pintu terkunci tu mama google la cara2 nak buka pintu terkunci. Ada yg guna kad nampak senang gile kan...tapi kami cari kad kat ruang tamu takde, kat dapur takde...kad semua nya dalam bilik. Errgghhh....

Dah rempuh2 pintu tu still tak boleh buka...guna pisau pon tak ley... Akhirnya husband tendang sekuat hati dia terus pecah papan tu..aiyakkk kite kalau boleh taknak rosak kan pintu tapi apa boleh buat...alang2 dah pecah yg bahagian luar tu, husband pon tebuk je la yg dalam tu.. Hurmmm..

Selepas ni memang sentiasa beringat la pasal kunci ni. Nasib baik husband ada, kalau tak...nangis la mama ...

Sekian.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 peninggalan:

mama ila said...

adeiii..ila pun pernah kena camtu..pintu bilik terkunci...huhuhu..sib kakak ada kunci pendua sbb ila sewa rumah kakak..lepas tu..semua kunci bilik..kunci grill ila letak kat satu box kecik kat ruang tamu

aTieYusof Family said...

Pernah juga terkena situasi ni..
mmg kena pecahkan pintu juga..itu pun jiran yg tolong..adoi! pasni kena letak kunci kt 1 tempat khas...hehe:)

wani upm said...

assalamualaikum cik. mydad pun guna kad kalau terlock pintu. memg boleh even dr luar pun. beb, aku rindu kau. isk isk

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers