Pages

Tuesday, April 10, 2012

Tepung talam gula merah.

Assalamualaikum...

Semalam teringin nak makan tepung talam gula merah..Hari ahad tu dah beli yang ready made kat gerai depan surau Bercham Raya tp dpt 3 potong je sebab yang lain orang dah order. Sampai rumah, tengok arissa makan banyak plak..

So hari ni rasa nak buat sendiri...apa lagi..google resipi dan dapat kat  SINI  :)

Mudah dan senang...walaupon mudah tapi untuk orang macam aku yang jarang sekali buat kuih ni tersilap jugak kat bancuhan pertama..ngok ngek betul la..nasib baik tepung banyak extra! Don't give up .. Practice make puurrrfecctt...isnt it?  :).



alahaiii ni la rupa eh...bawah dah elok dah...atas plak terlembik + masin sikitttttt je..ahhh akan ku cuba lagi lepas ni. . 


*pregnant kali ni suke makan goreng pisang, kuih2 tradisional,laksa kedah. Masa kakak nye dulu asyik la secret recipe, western,western n western..boleh kata every week mesti maww..





- mama lapar -

0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers