Pages

Monday, April 2, 2012

nahhh . . . .27 minggu ?

Assalamualaikum :)

Minggu ni si kecik dalam perot dah masuk 27minggu . Ohh x lama je lagi rasanya. Barang2 ada yg dah ada, ada yg x ada lagi..nak kena tengok checklist semula. Takot ada yg tercicir macam masa bersalinkan kakak nye dulu. nak beli baju dia tapi gender belum tau. Papa dia x bg scan dulu..tunggu balik kedah nanti katanya. Ok mama tunggu..Mama dah super duper excited nak tau baby boy ke baby girl yg dok kicking mama hari2 ni. Sangat2 aktif x macam kakak dia dulu..

Letih .. yurp sekarang sangat cepat rasa letih..baru buat kerja rumah ckit dah mengah,sakit belakang. Tak dinafikan, mengandungkan anak kedua adalah lebih mencabar dari anak pertama. Salah satu sebab nya, mama kena layan kakak dia yang sangat2 banyak kerenah. Arissa nak kan perhatian diberi sepenuhnya pada dia.Sampai mama nak duduk sekejap pon x boleh kecuali kalau dia tengah tidor macam sekarang :). Kalau papa dia ada, baru lah mama boleh rehat betul2...thanx papa sebab hari2 tolong mama buat itu buat ini...masak tu masak ni...nyum3 ..*really luv ur Mee Kuah*. hehe..

Haaa..ni baru duduk typing sekejap pon dah sakit belakang. Ohhh haii...cepat la 01 July 2012. Itu due date doctor bagi. Mama nya dapat rasakan yang baby tecik ni akan kua dalam bulan Jun ni..aaaa cepatnye kan. Yang kedua ni terasa sangat cepat sebab mama sedar yg mama pregnant masa dah masuk 3 bulan..hewhew ..  Cian baby..masa usia kandungan 1-3bulan tu mama sibuk pergi gym, aerobik yg hardcore punye semata2 nak kempiskan perot..sorry sayang..mama x tau awak ada rupanya ... masa 1st time check hujung Disember 2011 dulu, sangat2 terkejut bila doctor scan n nampak segala kaki tangan jantung dia sume dah complete. Menangis mama kat klinik tu...haishh. nasib baik ALLAH jaga dia. Mama nya langsung x perasan sebab period mmg x dtg sejak amik injection, pastu takde langsung rasa mual,loya,..cuma pening tu ada ckit tp ingat pening biasa, telan panadol je la masa tu bulan Oct - Nov 2011. I'm sorry baby............semoga awak sihat kat dalam ni..dan selamat bertemua mama n papa bila cukup masanya nanti ok... :)



:: mamazoora ::
02 April 2012

0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers