Pages

Saturday, June 22, 2013

27.selamat datang.

assalamualaikum

:)

22 jun 2013.
dah 27 tahun dah saya. macam tak sangka. sekejap sangat. cepatnya.
macam-macam yang difikir.
ehek.

pagi-pagi tadi gnola(my husband) kejut sambil cakap..happy birthday!happy birthday.
weeee...suke. i love u..*sila jangan muntah.! haha.walau dia seorang yang sungguh tidak reti romantik atau surprise2 ni, tapi...entah. saya suka.

hari ni tak ke mana-mana sangat. cuaca berjerebu ni kan. pagi-pagi tadi kemas rumah,sarapan semua,siapkan anak. hmmm..pastu google kat ipoh ni secret recipe mana paling dekat dengan rumah kami.boleh camtu? gedik nak google bagai..ye la. kita masih tak hafal tempat kat ipoh ni sebab asyik la duduk rumah..mana tau ada yg lagi dekat daripada yg dekat tu.hah apa ni ;p.

SR ada kat jusco kinta city,ipoh garden,aeon station 18 dan lain2. so paling dekat dengan rumah ni jusco kinta city je. ok ke jusco la kita. wajib eh asal birthday je nak ada kek? hihi...dah terbiasa la beb.

sampai jusco ambil extra stroller untuk Izz. Tak larat la nak dukung dah walaupun dia kurus je.


kakak sibuk nak naik stroller jusco. huh


ni yang paling best. bawa la dia ke mana-mana, mesti dia tido. heee ..
kakak pergi mana-mana je asyik la dapat belon. 

lepas tu macam biasa..melilau-lilau..masuk tempat cadar, konon nak cari bedsheet tapi nantilah. malas tiba-tiba. husband sibuk tengok kuali. dia kan suka masak. so pegi mana-mana, suka tengok kuali/periuk yang cantik2. banyak juga less..50%,70%. 
Tapi kan sejak kita terkena dah dulu dengan sale jusco ,terus macam ye ke ni harga lepas sale? dulu masa pregnant beli sandal scholl konon nak selesa..ermm tp memang selesa la. masa beli harga takde less RM115. Dua minggu selepas tu ada less untuk sandal sejibik macam yg beli tu..after less jadi RM125. uiikkkssss....terang2 tipu kan. tak baik tau...haihh kan dah melalut dah ni.

Hah. lepas tu lalu kat secret recipe incek husband terus je jalan..tak singgah pun beli kek. takpela.
Dah tu masuk Padini. Kedai wajib beli t-shirt . Dapat la hasil ckit. Nak lebih-lebih tunggu raya nanti la pulak. 

Depan padini ada Baskin Robbin. Husband ke sana. dan..tunjuk kek coklat..Ohh patut la menonong je depan secret tadi. Tukar selera. Tadi dia beriye je google kedai secret recipe kat ipoh.heh..Maybe sebab dah banyak kali mama zikir kat telinga dia mama nak kek BR. so ni kira ditunaikan la kot..kot la.






sedappp bagi penggemar coklat macam kami anak beranak 
^_^

Ada design yang lagi romantik dan santek ,love shape semua tu tapi flavour ice cream dalam nya tu tak best. so we go for chocolate juga akhirnya. senang semua pon suke kan.
Lepas ambil kek ni, cepat-cepat nak balik sebab kan icecream ..boleh tahan kejap je..kalau tidak cair. 

Sebelum ke carpark..singgah pulak kenny rogers tapau ayam golek. malas nak makan situ..Izz tidur lagi, kakak dah macam mula nak boring ..kalau dia dah boring...mau letih melayan dia dalam kenny tu nanti. 

 tengok lah tahap keboringan dia ni. kalau biar lama lagi mesti dia dah lompat-lompat dalam kenny rogers tu.


ayam sekor. cukup la untuk 4 beranak..1/2 makan tengahari, 1/2 lagi sambung makan malam ni. ngeee burfday momma tak yah masak. lalalaaa ~
*ayam kenny rogers masih tidak boleh melawan kesedapan ayam golek hanafi kat aloq staq*

yeaahh tamat sudah..hah. mama nak cakap terima kasih tidak terhingga kepada kawan-kawan yang wish di FB,sms,whatsapp..sayang korang semua. seronok je tengok ucapan2 tersebut. rasa macam...ya allah ada lagi kawan2 aku yang ingat kat aku..haha over ni.

orait. itu saja. nanti.kita.merepek.merapu.lagi.
bye .i love u.
eh tibe2 kan lately ni suke cakap i love u.
apasal tah.

>_<


p/s : gambar birthday momma takdo la plak kan. nanti2 lah. ehee



3 peninggalan:

MaMa CyDa said...

Hepi besday zoora... moga panjang umo dn dimurahkan rezeki....

MaMa CyDa said...

Hepi besday zoora... moga panjang umo dn dimurahkan rezeki....

zoora qushairi said...

Amin....Tenkiu kak dot! Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers