Pages

Wednesday, February 20, 2013

jom kite ber WHOOPEE!

assalamualaikum :)

lama tak update kat sini...since baby izz demam panas hari tu..melarat kena demam campak rupanya...pastu dah baik demam campak, dia demam panas semula..

so kerja baby Izz cuma meragam,meragam dan meragam..mama tak sempat buat apa :)

ok. semalam pergi Giant nak beli pampers si kecik ni. dia guna Mamypoko. Mamypoko tak yah review dah. camane harga dia,camtu la kualiti dia kan...sesuai utk baby yg kulit sensitif.

tapi....semalam kat giant harga melampau lampau pulak sampai rm60++ utk size M66 tu.
macam hari tu mama gunakan Izz huggies sekejap tapi tu la...tak tau apasal asyik bocor.

jadi mama decide amik pampers Whoopee ! comel je bunyi dia..ihiii..


harga murah RM23-RM25 utk M69.
dan PALING BEST ialah mama dah jatuh cinta pandang pertama pada nya hari ni..hahaa...malam tadi pakai kan Izz dalam kul 8malam...tengah malam check ok je..Izz pon tak merengek apa. Pagi tadi masa nak mandikan Izz, hmmmm ok juga kuasa serapan dia. bila baby kencing banyak,dia tak lembik2 macam setengah diapers.lebih kurang mamypoko je..i like~~ lepas ni nak guna Whoopee je la. Murah dan yang penting berkualiti..

Lets Whoopee evryone ;)



-mamazoora-

9 peninggalan:

Ratu Hatiku said...

Patut lama menyepi.. Semoga bby Izz cpt sembuh ya..
Oo bagus ya pampers nie..

zoora qushairi said...

ehee itu la..tq..izz tinggal selsema je tak baik lg.

whoopee best awk. cer try.hehe

Wawa said...

ade jugak try shoppes...tp sbb hey baby lg murah n kualiti boleh tahan takde bocor2, so layan hey baby la dr naila lahir...hihi...

aTieYusof Family said...

Oh..bagus ye Pampers ni..
dulu2 anak sy guna Drypers..sllu juga bocor tapi itu je yg sesuai buat dia..:)

N i e Z a said...

ooo..baby izz demam campak yer..cian nye dia.

erm..penah gak nak try pampers ni..tp tak ter try2 lg...heheheh

harga pampers skg ni mmg mencanak2 kan..mahal sgguh...

zoora qushairi said...

wawa : oohh hey baby yea.ok nanti zura cuba jgk :)

atie : ooo..kekadang ikut kulit budak jgk kan pampers ni.huhu

nieza: haa demam campak. meragam je dia tak selesa..nnt try la ..tgk ok tak utk anak.memang kekadang harga melampau2 pampes skang.nak pakai napkin cam leceh...hihihihiih

Daddy Ziyyad said...

hahahaha...entah kenapa masa baca tajuk, saya terbayangkan burger di Burgerking !

zoora qushairi said...

daddy ziyyad : hahaaa betul la kan pampes ala2 nama burgerking...adoii ;p

norfarihah said...

Baby newborn sy gune hey baby...kulit baby ruam teruk sgt....wpun letak rash cream...akhirnye sy tukar whoopee terus ok..kering...kulit baby pun ok....pampers ni kne tgk kulit ank sensitif atau tak... Just sharing... ;)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers