Pages

Friday, March 8, 2013

9 bulan. 7.1kg :)

assalamualaikum semua.

semalam mama bawak Izz Rizqi pergi check up.ingat kan kena cucuk..rupanya setahun nanti baru ada cucuk ye.hihi..lupa sudah..

macam biasa kalau check up kat KK, timbang berat, ukur tinggi. Jumpa nurse :)

Izz RIzqi duduk diam je perhati keliling dia.tengok baby2 ...tak bunyi suara langsung.

Masuk dalam bilik nurse, dah start dah tak reti duduk diam...tarik kertas2 atas meja..panjat meja.haihhh...

Pastu nurse cakap.."kenapa kurus sangat ni Izz..sepatutnya 9bulan dah 9kg-10kg...awak tak makan ke?"

Mama nye jawab..makan nurse..banyak makan..susu pon minum banyak jugak tapi..dia aktif sangat. Duduk tanpa sokongan pon tak dapat lagi..tiap kali mama dudukkan dia, dia rebahkan badan balik dan menyarap,merangkak laju2...pastu panjat grill..aiyooo...

terperanjat nurse dengar dah pandai panjat grill sebab duduk pun tak betul lagi kan ;p

takpe lah...setiap budak milestone nye lain2 kan.

nurse suruh bagi nasi planta,mihun atau mee dah. takot plak nak bagi mee..hihi gigi sebatang pun tak naik lagi si Izz ni...dah boleh eh bagi mee/bihun/pasta semua? :)

cepatnye anak ku 9 bulan +_+


i love u anak-anak.
selamat ulang bulan ke-9 baby Izz ;)

7 peninggalan:

Daddy Ziyyad said...

setiap baby berbeza developmental milestones nya...cuma yg penting, perbezaan iti biarlah masih dlm lingkungan normal....kalau jenis yg lasak, mmg boleh 'kurus' sikit bila masuk range umur 9-12 bulan :)

zulaikha megat said...

lambat jgk gigi dia nak naik yer..ok jgk tu..lmbat skit mama nya kena gigit..

entah entah nnti dia terus bangun berjalan kot..ada jgk budak mcm tu..

achiek anis said...

bihun n pasta dah boleh sis...pasta tu rebus bagi lembut...my baby since 8 bulan dah makan pasta walaupun smpi skg dh 11 bulan masih xde gigi...berat baby kita pun sama je mcm sis...10 bulan ari2 7.1kg jugak....ni 11 bulan tak tau la naik ke x...

lia said...

as long anak sihat, aktif, Alhmdlh lega... kan...

zoora qushairi said...

ok terima kasih semua...lega mama :).

hihi. esok nak pergi cari pasta bentuk2 ABC ;p

Azian Elias said...

assalammm...



tiap anak berbeza..yg penting sihat...

MaMa CyDa said...

Aimy pun sama. Halus jek. Masa checkup 6 bln, nurse swuh bg bubur nasi campur sket ngan planta or myk. Aimy nih lasak kemain. Bukan takat memapah jek, memanjat pun hebat. Baru jek 7 bln, berangan cam bdk setahun umornya huehuehue

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers