Pages

Tuesday, October 16, 2012

Baby Bullet Food Processor

gadjet baru untuk mama kat dapur nanti.

eheee...

tak lama lagi Izz nak masuk 6 bulan dah. Bulan 12 ni...makanya, dah kena perkenalkan solid food pada dia kan.

jadi, mama memang tgh survey blender / food processor tuk budak kecik ni. Erm nak guna blender kat dapur tu takot plak kalau ada cabai2/belacan melekat bawah mata pisau tu. mana nak tau kan. 

Yang pertama mama survey dah tentu Philips Avent yg boleh steam n blend tu . Memang dah masuk list...

Kedua mama jumpa Beaba ...errrkkkk mmg best tgk tp mahal nye rm600++. Tak mungkin saya sanggup :)

Ketiga.....yeaaaa jumpa Baby Bullet. Nama pun dah cute dah kan. Pastu tengok review kat Youtube,kat website lain, waaaa misti beli ni. Best je. Baru bersemangat. hehe mengade2...

So mama decide beli yg Baby Bullet. Harga pon ok ;). Hmmm barang nye pre-order..bulan november baru sampai...minta2 selamat lah hendaknya.

Ingat lagi masa arissa dulu mama sibuk kerja, dia tinggal dgn makcik pastu bekalkan dia Nestum Beras Merah nestle tu je :). Mama x reti nak buat puree2 ni sume. Takde kesedaran langsung masa tu. Mama minta maaf yea Arissa. sekarang mama dah tak kerja so mama cuba buat yang terbaik utk anak2 mama. Sayang kakak dgn adik.




Nanti dah guna nanti baru boleh bagi review pasal benda alah ni...

*kalau mak tau mesti membazir katanya...huuuu....takpe lah utk baby..dan adik2 dia lepas ni. 

4 peninggalan:

Anonymous said...

salam mamazoora,

Nak tanya,kt mana awak pre-order baby bullet ni yer...Berkenan sgt ni..

zoora qushairi said...
This comment has been removed by the author.
Little World said...

okie tak baby bullet ni lepas guna?

zoora qushairi said...

little world : alhamdullilah ok je saya guna sampai sekarang :)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers