Pages

Thursday, June 2, 2011

: satay & nasi impit punya hal :

Semalam. 01 jun 2011 . Tekak terasa mau makan satay hj. samuri. Jadi. lepas hantar sang suami main futsal jam 6.30ptg, aku terus memandu menuju destinasi.
Okeh. dari dalam kereta dah bajet dah...harga secucuk satay ialah RM0.60 (daging@ayam). so nak beli 30cucuk. RM0.60 x 30 = RM18.00. Dalam hati berkata, Yes cukup untuk beli nasi impit.hehe
Sampai je kedai satay, terus Q. Ramai jugak orang  yg nak makan satay petang semalam :p.
Masa Q, mata memerhati menu serta harga nya sekali. Betul RM0.60 secucuk dan harga nasi impit cuma RM0.50 disitu. Setelah berkira2, aku pon order : Kak..bagi sy satay ayam 20 cucuk, daging 10 cucuk, nasi impit 2! Tetiba kat mesin cashier tu appear amount yang lain . Kalau ikutkan totalnya RM19 termasuk nasi impit berharga RM0.50 yang aku beli dua tu. Tapi jadi RM25.00 . . . . ..
Alaaaaaaa kenapa boleh sampai RM25.00 plak ni. Masa tu aku cuma ada RM23.00 tepat. Lagi RM2.00 mana nak carik ni!!!!Cashier tu kata, ehh dik ni baru RM23.00. EEuuwwww  muka dah merah padam kot. Dengan rilex nya aku kata, ohh kejap saya amik duit dalam keta..padahal dalam  keta pon xde.Nak pegi bank jauh tu. Tiba2 teringat ofis kakakku yang berhampiran dgn kedai tu. Aku terus pegi ofis dia, fuhh nasib baek dia belum balik. Dapat jugak RM2.00 yang berbentuk syiling rm0.10 dan rm0.20. Terima Kasih kakakku.

Lepas tgk resit, harga nasi impit bukan seperti yg tertera di signage tu.
Harga sebenar RM2.80 SATU! TUAN KEDAI  TOLONG PERGI UPDATE HARGA KAT PAPAN TANDA MENU TU.

Moral of the story : Lepas ni pergi mana2 aku akan pastikan duit ada extra dalam wallet.



-mamarissa-

1 peninggalan:

[c][i][n][i][e] said...

ntah2 pasal satay akak mimpi azni ngn kuah kacangg..ahhaa

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers