Pages

Wednesday, August 15, 2012

hari tu mamy poko . hari ni kisah CD.

Salam.

Mummy2 sume mesti dah sangat familiar dgr nama CD kan..bukan Cd cetak rompak okk...Cloth Diapers..yg ala2 seluar napkin tu. ada button2 yg boleh adjust ikut size montot baby,ada insert dia.

Hari tu beli 2 set CD untuk arissa. Ramai yang kata guna CD ni bagus. Memang pun, dah kotor boleh basuh balik,masuk washing machine pun boleh. Jimat dan mesra alam. Kurang la sikit sampah2 kat dunia ni kalau semua orang guna CD ni kan :). Pastu boleh guna lama. Dan nappy rashes pun xde kalau guna CD. Design pun comel-comel je kan.

Arissa dah pakai dah bulan 6 hari tu tapi sekejap je. Mama tak tau kat mana silap nya, arissa guna waktu tidur. Bila dia kencing je mesti bocor dan habis seluar,selimut,tilam sume basahhhhh. adehhhh...memang dah pakai kan ikut size montot dia tapi still bocor jugak. Lepas tu tak pakai dah CD. Mama suruh dia kencing je before tidur dan tak pakai CD/diapers dah.

Lagi satu hari tu lepas mama cuci sebersih2 nya CD tu, insert dia tu semacam bau hancing. Dah cuci bersih dah. dah rendam dgn dynamo dulu before masuk mesin. dan dah jemur kering tp bau hancing tu ada ckit, memang macam tu ke atau kencing anak ku yang bau kuat sgt ni. haishhh...confius.

Mama cepat fed-up so CD dah jadi perhiasan je dalam gobok lemari tu. Takpe. tunggu baby izz besar ckit kan nanti nak try pakai kat baby Izz plak tengok ok atau tak .

:)

Selamat hari raya maaf zahir batin yeaaa -




0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers