Pages

Monday, June 4, 2012

mode ; standby

Olla....

sekarang baby kecik mama dah 36 minggu..so any time dah boleh bersalin kata doctor sebab baby dah cukup matang...arissa dulu keluar masa 38 minggu. Uishhh tak lama lagi..harap dipermudahkan semua nya.

Memang me n husband dalam mode standby je. Tapi kalau boleh jgn la dia kuar 2-3 hari ni, sebab mama nak bersalin kat kedah. next week baru husband hantar balik umah mak dia. senang ckit nak ulang katanya...ipoh--->kedah. ipoh ke seremban jauh ckit pastu nnti takot kt seremban takde sape nak hantar pegi hospital..Nak2 ayah baru je lepas operation last week +_+.

Hospital bag ? Ok semua dah prepare.

Barang baby? Of course dah la kan..hehe...stroller baby je tak beli lagi...xpe,x penting untuk masa terdekat ni. Lepas pantang bley beli lagi :). Ramai tanya. stroller kakak dia mana? Owhh stroller arissa memang diguna sehabis baik dan dah sedih sangat kalau nak di bagi kat adik dia.hehe..So mama n papa kena beli baru kat baby :)

Baby cot/playpen? Kali ni mama papa beli baby playpen sebab....(ehh dah lari tajuk..xpe lah kan ^_^)

-kakak dia confirm akan kacau adik dia nanti,so letak dlm playpen maybe akan selamat ckit..harap2 la :)
-kenapa playpen bukan cot? sebab playpen MURAH. hihi bley pakai lama ckit, baby dah pandai berdiri bley tanggalkan bahagian atas tu..so bagi dia main dalam tu..
-memang ada baby cot yg bley transfer jadi katil baby tu tapi...mahal sangat la..dah over the budget.... :D
-playpen dari plastic, so terhantuk kepala x bengkak.tapi still kena hati2 ok.jangan biar baby sorang2 dlm tu lama sangat...
-playpen boleh dan senang kalau nak bawak balik kampung ke..pergi memana..nak pasang tak sampai 10 minit..lipat letak dalam bag dia. Kalau x nak guna pon senang simpan dlm stor..



ni masa baby 35minggu last week :). Scan 4D kat klinik rekha Seremban memang best dengan explanation yang diberikan.harga rm100,add on rm10 kalau nak print colour :)


Ok tu jer nak bebel-bebel hari ni >_<

-mamazoora-

0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers