Pages

Sunday, May 27, 2012

hilang...takut...

?

hmm last post kat blog ni pada 1st mei 2012 hari tu...lepas tu hari ni baru boleh nak memekak balik kat blog ni.

pada 02 mei tu........

kul 7am : hantar husband ke kantor nya di ipoh . sebab kul 8am mama ada check up @ BSP Test kat klinik kesihatan. So bawak arissa skali.

Dah habis kul 8am tu ingat nak balik rumah terus tp arissa nak makan roti canai. Pergi plak dulu ke kedai mamak tapau nasi lemak n roti canai.

Sampai rumah dlm kul 8.45am, makan2 dengan arissa...borak2 kejap. Pastu tiba2 rasa nak online...
pandang meja laptop , aikkk...ada cooler fan + broadband je. laptop mana?

tanya si arissa, "laptop mama mana sayang ?"..jawab nye "papa bawa pergi work"... terus mama text husband sambil berjalan masuk bilik ke bilik cari2 kot2 husband simpan dalam bag laptop ke...aik pelik..beg laptop pon xde dlm tiga2 bilik. terus call husband dgn cemas nye...*sambil tu berjalan2 dlm satu rumah mencari kesan kot pintu depan/belakang ada kesan pecah ke tidak...xde jugak. pintu sume elok je bergrill + solex....pastu check bag camera..YA ALLAH nikon D7000 pon xde!!!! sah la ada orang masuk curik....dia tinggalkan bag dgn charger camera, just amik body+lens...

Lepas tu mula la adegan telepon menelepon mak,ayah,adik,akak,abang sume...sebab mama dah nerves dan terkejut sangat masa tu..ayah call, suruh check cuba tgk siling.... pergi dapur,,,,memang sah dia ikut siling rumah yg boleh bukak nak ke tangki air tu sebab kesan kotor2 ada tapak kaki/tangan sume kat c2! bullshit !!!

Husband sampai dari ofis, terus pergi balai buat report...sejam pastu polis dtg check,just amik gmbr kotor2 tu n lukis pelan rumah..tu je..

tinggal la mama n arissa berdua kat rumah balik sebab papa kena pergi kerja kat penang...eeeuuwww.. takot sgt2 sepanjang hari tu. dari pagi sampai ptg tunggu papa balik, mama dgn arissa duduk depan je, bukak pintu luas2....hishh makan masa seminggu jgk la trauma nya. First time jadi benda macam ni.

fikirkan barang tu memang la geram je kan..laptop baru beli januari 2012 ..x sampai 5 bulan...nikon d7000 kesayangan husband tu baru nak cecah umur setahun .. lagi geram, dalam bag laptop tu ada berbelas DVD yang aku dah burn segala2 gambar..memang xde backup.dvd kahwin aku...arhhh..gambar dalam laptop lagi la beribu. pendrive dlm bag tu ada 4 biji...xpe lah xde rejeki..

Allah turunkn musibah pada kami dengan cara macam gini kan...so terima jer..untung dah mama n arissa takde pape ..buatnya masa mama n arissa dah masuk rumah,pencurik tu x sempat keluar macam ne??uwaaaaaaaaaaaaaa takotttttt +_+.!



Sejak kejadian tu,mama n papa sangat2 berhati2 sebab x mustahil anytime diorg akan masuk lagi........tapi minta2 la dijauhkan segala benda2 buruk ni ...

..............
haaa...lagi satu,charger buaian elektrik arissa pon mereka rembat sebab maybe ingatkan itu charger lappy kot.

*sesape nak charger laptop acer original bgtau la yea....hmmm...charger camera d7000 pon ada*.

time kasih husband sebab ganti kan lappy yg hilang dgn new 'little red riding hood' ni. So boleh la nak berinternet semula...

-mamazoora-

0 peninggalan:

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers