Pages

Wednesday, February 25, 2009

Rindu kekaseh lama ku =)

- aYAh.....rindOooo la -
Tiba-tiba pagi ni aku rasa rindu sangat.....rindu sangat2....dengan Ayah. Iye. Dari kecik aku rapat dengan ayah. Apa yang aku nak, dia cuba bagi (tp aku tak penah pijak kepala dia la). Dia akan usahakan. Aku ingat lagi waktu kecik2 dulu. Ayah ada Vespa. Jadi, petang2, aku dibawa jalan2. Duduk berdiri kat depan Vespa tu sambil letak dagu kat meternya. Aku kan pendek dan kurus jer(dulu la,skang dah gedabak.hiks). Ayah bawa pergi pekan,pegi taman maen buaian,makan icecream paddle pop tuh. Ouhh aku rindu masa tuh.
Muka ayah memang selalu serius jer tapi sekali die bercakap.....memang sPorting gile. Tak bley blah if die start citer pasal pengalaman die kena kacau ngan hantUUuu! Ayah dulu askar, jadi mmg bnyk experience.....duduk dalam hutan kata=).
Dan sekarang........aku dah tak dapat morning kisses dari ayah pagi2 before work. Ye tau, dah ada husband tapi.....aku rindu ayah. Aku anak manje ayah...(pedulik hape)hehe...
Walau rumah tak jauh, masa untuk aku duduk dengan ayah dah kurang...sangat kurang..
Nasib ada telefon. Tapi tetap tak feel la borak dengan ayah kat tiPon tuh. Dengan mak pon aku rindu tapi aku selalu jumpa mak....Ayah ni.....aku balik jer die takde...gi surau, gi kerja......bila die balik rumah, aku plak dah balik =(.Macamne. takpe....akan aku cari masa untuk lepak dengan ayah macam dulu.
DUlu lepas aku akad nikah, ayah kata, lepas nih ayah dah tak boleh nak kacau n marah adik dah. huuu....sedey jer masa nih tau.
Dulu, ayah ajar aku menembak guna senapang patah die. Giler nak patah bahu aku. Senapang tu berat gile mammy...tapi syOk.! lagi...kami satu family ada beLa ular....ular sawa.....dari aku darjah dua...dari ular tu berumur 3 hari....ketua bela ular nih sudah pasti la my herO...ayah gue.hikS. Rata-rata yg datang rumah misti kata, hobi ayah yg bukan2 jer.Memang pon tp...apa ada hal.bela ular la best...tak yah membazir nak bagi mamam hari2..n best jer untuk dipeLok..hek ;p.
ti kalau rajin aku amik pic ular2 tersebut....hihi.
k gtg.........erm ayah!miss u!


Tuesday, February 24, 2009

alam.

tOgether :).


birdy ;)



- eeuuwww....kucing nih..kalau A.K tgk mesti die geli gile. hihi
- lokasi kucing ni kat : Port DicksOn bt 8. =)

daun ... =).
ok ....
nak wat keja.
mud : happy wOhh ;p









































































Monday, February 23, 2009

dulu..kami suka senyum!

si gigi dua ini sayang sama si nakal niii.....mEreka berdua selalOo bergaduh. berebut kan sesuatu. haha.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------END.
Err...sambung nanti la..Nak balik dah ~
Mood : Mau bercinta!
Venue : Secret Recipe!
Time : Tonight!
MmmmUUaahh!
eee.....bOOcuk!


السلام عليكم


سلام
تادي سورف بلوڬ كق اننا ...ڤاستو باچ انتري داي يڬ جاوي توه...ماچم بيسه جرققق..جادي ذور يڠ تڠه
بوريڠ تاهڤ چيڤن برتندوق ني چوبا لا
..........جادي اين لا جادي ڽر
لالالالااا كڬايتان ملندا ديري

هيي...ساي سايڠ سوامي ساي.ريندو ڽ.
اياياي
....ڬتاي نا

مود : سنتاي. جاوه دري مأنسي2 برهاتي ڤالت.


hehe...penat menulis jawi ;)
try la. .gi kat siNi ~ http://www.ejawi.net/converter.php
okies.
cdt to sis Anna jUwi .muah2.


oShh kOshh . .

huhu tajOk TAKDE KENA MENGENA...saja2.
----------------------------------------------------.
dia.bukan kau.
aku.bukan dia.

heh?mengarut.
erm.bosan.
tak suka laa.
biarkan.
yea. biarkan...
jangan dilayan perasaan tu.

hanya aku yang faham dan tau apa....
..........
=)

Friday, February 20, 2009

neVer realized....

salam,
tajuk tuh. dalam dunia ni ada cerita yg serupa ker?? aku tak tau!!
Ok,Blog dh mcm bestfren aku. Dia ada bila aku nak luahkan ape yg aku rasa.
Ok ni aku copy dr comment kat pg blogger http://aizulmarcello.blogspot.com/
"The personal blog, an ongoing diary or commentary by an individual, is the traditional, most common blog. Personal bloggers usually take pride in their blog posts, even if their blog is never read by anyone but them. Blogs often become more than a way to just communicate; they become a way to reflect on life or works of art. Blogging can have a sentimental quality. Few personal blogs rise to fame and the mainstream, but some personal blogs quickly garner an extensive following (source : http://en.wikipedia.org/wiki/Blog)"
Betul.
Walaupon xde sape nk baca, bloggers ttp membloging..
Ok.dah out of topic.
continue....
Refer to KARANGAN aku Menantu vs Mentua dulu tu. Ada yg respond kat post tuh. Org yg x aku sangka . Aku maksudkan org laen, tp org lain dah salah sangka.so how? patot ke letak NAMA SEBENAR di situ....hurm.tak payah la kot.aku akan delete post2 yg buat org meluat tuh.
Aku dah say sorry kat dia tp x tau la dia akan terima ke tidak. Masa hantar post tuh aku takde sape2 nak cerita benda yg membebankan otak aku ni. So aku cari blog aku..(bloggers jer yg phm).

To Sis Y : Org rapat dgn mak cik ana tuh sejak tahun 2004. n dia selalu share problem dgn org till now. Kalau tak jumpe, dia akan call org.
Org x penah amik kisah akak nk buat ape dkt rmh mentua akk tu.Akk nk layan org ke, x ke, xpe. tapi POST tuh bukan utk kamu. sorry again..


ok.wassalam ~

Monday, February 16, 2009

Sabtu Ahad......?

salam ;).
so, sabtu ~ nothing much happen ... tak keluar jalan2 pown (hubby ku x suke kua jalan...eeuuww)......pagi potong rumput......mop lantai.....tgh hari layan citer korea....Now n forever (sedey jerk.)..
dah abis citer tuh sambung cite Green Rose... ade 24 cd....so far baru sampai Cd ke 14...hohooo...thanx sayang belikan citEr tuh n layan skali menOnton ...malam nih kiter sambung yea ...lalalaaaa~
Pas magrib tuh gi kenduri rumah kak ngah...anak die dapat join TUDM 28Feb nih kat Ipoh...bestnyer ~...n then kul 10 lebih balik tidO kat rumah mak ~ zZzzzzz...

Ahad.....pagi konon mau berjoging ...tapi terlajak tido pas suBuh.....hohoo.....Mak ikot Ateh gi PD sampai petang..ayah keluar....fieza pegi jalan2 ke bandar...hehe....tingal la aku n along berkejar2an dalam rumah...nak tgk tV, AstRo wat hal....piring nyer senget so x pat channel...urrhhh..ok dah tghhari gi kenduri Bos Cosmopoint..anaknyer kawen kat kG. gaDONG....hohooo first tyme masok tempat neh mujur la x sesat khaannnn ~ maen masok jer ikot kata hati...last2 nak balik tuh sesat...hihiii ;p.
Then gi umah nJang....kat senawang.....borak2 jap....pastu aku tingglkan husband aku, aku gi perjumpaan Tupperware dekat2 situ jugak..diorang ajar buat PIZZA....senang giler rupanya...
ti malam nih nak watkan tuk my hubby...die kata pergi la belajar wat pizza ti masakkan tuk abg~hAkhakkkk...baEKLh sayang....


tUgasan mingGuan : Dia mOp lantai , Aku potong rumput.... ;) wink2


Tuesday, February 10, 2009

mAsak~cOok~kariikan~

- My First Kari Ikan -


lalalaaaa...
semalam x tau nak masak ape.tetibe nak try wat kari ikan (fav si suami ku).
En.Khushairi @ suami ku itu selalu puji kari mak cik die..mmg kalau tgk die makan kari tu penuh satu pinggan kuahnya. aku pon dengan sengal2 nye gi rumah mak cik die blaja cane makcik die wat kari fav die tuhh ( b4 aku kahwin mmg x penah masak utk org okeyhh..hihii).
So lepas blaja sekali hari tuh dengan makcik die, aku pon buat la uji kaji tengahhari semalam. Suami aku seorang kaki komen kalau kat meja makan. Ada jer yg x kena die membebel la. So masa nak makan tuh aku dah berdebar2 dahhhhh....takot jer kena kutuk. Yer la first time kari aku....ok...die dah duduk jer...dah makan sesuap...terus aku tanye..cane..?rasa ape..?tak sedap ek?...then jawapannya, "eyhhh ok la nie sedap lahh..kalau macam ni tadi letak ikan merah @ kepala ikan pon xpe"...(aku try ikan tongkol jer dulu sebab takot kari aku tak jadik.hehe). Phewwww lega cheq dengaq~.....kat atas tuh la rupa kari aku...x canthek pon...tp takpe aaa...asalkan hubbY ku kate SEDAP. Bukan senang nak dengar die kata masakan aku sedap wohhh...SelalU nya masin ajaaa....hahahahaaaaa....
Sayang i leff U !muah2 !werrkkk....bau kari ammakk +_+.
p/s : pasneh nak try wat Laksam plakkkk ~ mintak2 la jadi...hohooo .




Saturday, February 7, 2009

g.n.o.l.a . . . part of me ~

s.u.a.m.i. untuk i.s.t.r.i.
ya. kalau alonG tau pic ini ada disini.....habeS la gue. .(xpe2 die xkan surf page nehh...slaloo aja bizzy)...hurm..syg.. kamoO makin tembam...(lps kawen neh ...ish ish ishhh).
gnola..aku syg kau.itu dah semestinya...aku xkan kawen dgn org yg susah utk aku sayang....sume org gitu kan?...(certain cases maybe not) ..
actually tetibe hr neh mood utk kerja terbang ke mana aku pown tataw...ofiz...sgt bosan disini.
uwaa....nak balekk...kemas rumah...meMasak.....basuh kaen sidai kaen lipat kaen iron kaen....mop lantai (ooPpss tugasan yg ini utk suamiku yg sgt rajin membantu.hikhik.tQ dear muah2!)..
kerja mmg banyak sgt tp .... as i mention early.......mUd kerja telah terbanG jawoH ouhh ! lalalaaa.....xper.kalau kerja week days tu pon aku slaloo jer balik lambat(b4 kawen.hihi).so hari sabtu neh, sudah m.A.l.a.S.....hak.
ok stoP.

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers