Pages

Friday, July 18, 2008

esOk.19 julai 08.

salam.hurmm...esOk.
19julai.agen risikan cik yam mau ke rumah gue.errr......mcm mimpi je.Umur 22thun.Die..26thun.kawan2 sume tgh sibok nak abiskan degree lg 2-3 tahun.....aku?
hehe.dah ke depan. . . . . .yay.
insyallah if jodoh pnjang.aku dan dia akan jadi satu.winkwink +_+. wish me luck.


a SeeD.
A seed was planted in my core
It grew and lived and spread out more
It spread out roots and grabbed the Earth
It grew taller and bigger in girth
Deeper and deeper it cemented its feel
Because of that, I know it’s real
For just like nature, it starts off small
And its growth will never stall
For it is agapie I feel and it humbles me
Knowing this feeling is rare in this century
I shall never take for granted
This feeling that you planted
It fills my heart in every way
And grows stronger with each passing day
But unlike nature this shall never cease
Only moments of passionate release
And then a rebuild up of desires starts
In our bodies, minds and hearts...
g-nOla...thanXx alot dear.i'm happy wit u. i wanna be wit u foreva..luV u!!muah2!
;p

Monday, July 14, 2008

a little advice to my big sista......from ur lil sista.

hey..

erm..yea i knOw..ur heart was broken by one boy,yes i know thats true.but it shouldnt even matter cuz he did not deserve u. dont waste ur time caring for someone who's not there.save it all for someone whose feelings they will share.one day u will meet that boy,who makes all dreams real.All this sadness isnt worthy for your heart to feel.So close ur eyes..then listen with your heart.Nows the time to move on, get a head start. U might be angry still,and maybe kinda sad.There will always be good memories,that u once had.Dont give up,remain strong.There'll always be a place for u,where u do belong. Life is far too precious to waste it all on hate.Everything happen has a reason,to live is not too late.If ur ever lonely,and feel nobody cares, just look around and know its true...somehow somewhere someones loving you...yeaaahhh.....wake up sis!

i luRve u so muchH!

froM : g-nOL4200ra.....

Friday, July 11, 2008

LaB 01-01 . . .

wihuu..
nOw...i'm in L01-01....
ade 3 student yg terpakse di Quarantine kan bcOz timetable clashing. patotnyer lEcturer kena jage...tp diorg bnyk hal plak..nak x nak 200-r4 jugak di panggil.xpe aa....referral exam jer. kesian plak kat diorg ni kena repeat exam. ni ade indian n chinese student...mereka amik paper Bahasa Kebangsaan A @ Bhs Melayu. kat sini, student yang BM x kredit mase SPM kena aaa amik BHS KEBGSAAN.huuu..
Ade student tanye aku, 4 frasa yg ade.....uikkkss...tetibe aku blur jer.lame giler dah tinggal belajar ni. PAstu aku terpikir....boley lg ker aku sambung degree?otak mcm dah tumpul jer.hUrrmm........aku bukan x terpikir nak further study.Memang nak sgt tp ade SESUATU yg menghalang....so aku terpakse biar jer.Mak ayah,kakak,abg,untY.....memang dah give up nak tanyer bile aku nak sambung study.???? now diorang dah diam jer.Ayah...org paling sedih aku xnak sambung blaja..Ayah kate, kLu betul2 xnak blaja dah......dipersilakan lah untUk KAHWIn,BernIkah wit sumOne yg bley jage aku.Die kate die hidup pon x lame lagi...durrhh...knape la ayah ckp mcm tu. nOw calon tu mmg dah ade...errrghh aku x larat nak pk ape2 psl bab2 ni....serahkan pada takdir.........lets nature take it course....if de jodoh ngan DIa, adalah....wahhhh aku baru 22.........kLu aku kawin, mmg pecah tradisi...break the rules......hohooo....my sista kawin 25...my bro plak mase 30thun......kakak aku lg 2 org.... kak ija (now 34) n kak fiza (26) still membujang.tibe2 adik die 22 ...... gatai nak kawin dulu.kikikiiii......
Main langkah BenduL la nampak gaya nye....lalalalaaaa ;p.
hey...berangan jer aku ni,.....ntah kan jadi ntah kan tidakkkk.....(lagu SM salim n sheila majid).
hehe...
dah aaa....tah pape tah mengarut pagi2 ni.....hurmm...gtg.

tataaaaa....
mish my g-nOL4.
;p

Wednesday, July 9, 2008

s.E.p.i . . .s U nY i . .

wink-wink +_+..
after beberapa bulan.tak pegi menUntUn.Akhirnya sabtu 5juLai,hue pegi melepaskan hajat kat JJ s2 ;).
nak tgk Wanted tp ticket sold out..so 2nd chOice...tgk SEPI aaa ...huhu..mmg x rugi aaa.tp depends pada individu yg tgk citer tu ...ade yg kate cerite tu lembab...sLow...lambat..hikSs...cam siPut....whatever la kan..
well...for me.....TWO THUMBS UP untuk fiLem SEPI.... +_~.

Bisikku pada bulan.
kembalikan.temanku.kekasihku.syurgaku..
Tanpa Dia.Malam menemanikU.
Sepi MemeLukku.
Bulan.Jangan biar siang.
Biar malam ini kelam.
Biar ia sepi sepertikU.
Wohoo....this is Puisi Sepi....memang sayu kalau dihayati. aKu nontOn sorang-sorang ..so air mata ni ......murah sgt mase tu ;). Durrhhh...SEPI besT!

*Three individuals in the city learn the meaning of love, loss and loneliness in this romantic drama. Adam, a successful young chef, creates confectionery masterpieces for weddings, yet has still to find his own bride. Then there is Sufi, who each day runs for miles in an attempt to outrun the memories of his dead wife. Finally, there is Ariel, a young playwright who discovers that theatre is a stage of where her past is finally resolved and her future is unveiled. All three strangers are inevitably linked to a single dramatic moment that transforms their lives forever.
huuu....x sempat tuLis bnyk2..banyak keja menanti......errrr =(

Monday, July 7, 2008

berTahan.

hari ni.aku kena jugak relakan semua.
dia.dah nak pergi.
aku kena stop.aku dah ade seseorang.
dia pon gitu.
walau payah.terima saja semua.
kucuba bertahan.sekuat hati.
hentikan hidup dlm buai belaka.

wisH burLybEar the best.........


thAnx my sayang ~ g-nOL4...

"I wish I could see through your eyes so I would know what you like to see. I wish I knew your wishes, so I could give you everything you want. I wish I dreamed the same dreams you do, and together we could make them come true. I wish I knew what makes you happy, so I could make you the happiest person in the whole world. And lastly, I wish I were a cell in your blood, so I would be sure I was somewhere in your heart."............


tata +_+

Tuesday, July 1, 2008

buKakan mata....dan hati...........

Salam...

uNtuK renungAn bersama.......

KENYATAAN HIDUP DISEBALIK PERMAINAN INI ....
Seorang guru wanita sedang bersemangat mengajarkan sesuatu kepada anak muridnya. Ia duduk menghadap anak muridnya. Di tangan kirinya ada kapur, di tangan kanannya ada kayu pemadam. Guru itu berkata, "Saya ada satu permainan... Caranya begini, ditangan kiri saya ada kapur, di tangan kanan ada kayu pemadam. Jika saya angkat kapur ini, maka sebutlah "Kapur!", jika saya angkat kayu pemadam ini, maka katalah "Pemadam!" Anak muridnya faham dan seterusnya menyebut dengan betul. Guru bersilih-ganti mengangkat tangan kanan dan kirinya, semakin lama semakin cepat. Beberapa saat kemudian guru kembali berkata, "Baik sekarang perhatikan. Jika saya angkat kapur, maka sebutlah "Pemadam!", jika saya angkat kayu pemadam, maka katakanlah "Kapur!". Dan diulangkan seperti tadi, tentu saja murid-murid tadi keliru dan kekok, dan sangat sukar untuk mengubahnya. Namun lambat laun, mereka kembali biasa dan tidak kekok lagi. Selang beberapa saat, permainan berhenti. Guru tersenyum kepada anak muridnya. "Murid-murid, begitulah kita umat Islam. Mulanya yang haq itu haq, yang bathil itu bathil. Kita begitu jelas membezakannya. Namun kemudian, satelah musuh kita memaksakan kepada kita dengan perbagai cara untuk menukarkan sesuatu, perkara yang haq telah menjadi bathil, dan sebaliknya. Pada mulanya agak sukar bagi kita menerima hal tersebut, tapi kerana terus disosialisasikan dengan pelbagai cara menarik oleh mereka, lambat laun kita akan terbiasa dengan hal itu, seterusnya kita mulai dapat mengikutinya. Musuh-musuh kita tidak pernah berhenti membolak-balik dan menukar nilai murni akidah/hukum Islam dari masa ke semasa. "Keluar berduaan, berkasih-kasihan tidak lagi sesuatu yang pelik, Zina tidak lagi jadi persoalan, pakaian seksi menjadi hal yang lumrah, tanpa rasa malu, sex sebelum nikah menjadi suatu kebiasaan dan trend, hiburan yang asyik dan panjang sehingga melupakan yang wajib adalah biasa, materialistik kini menjadi suatu gaya hidup dan lain lain." "Semuanya sudah terbalik. Dan tanpa disedari, anda sedikit demi sedikit menerimanya tanpa rasa ia satu kesalahan dan kemaksiatan. Faham?" tanya Guru kepada anak muridnya. "Baik untuk permainan kedua..." Gurunya meneruskannya...... "Cikgu ada Qur'an,cikgu akan letakkannya di tengah karpet. Sekarang anda berdiri diluar karpet. Permainannya adalah , bagaimana caranya mengambil Qur'an yang ada ditengah tanpa memijak karpet?" Murid-muridnya berfikir . Ada yang mencuba dengan tongkat, dan selainnya. Akhirnya Guru memberikan jalan keluar, digulungnya karpet, dan ia ambil Qur'an. Ia memenuhi syarat, tidak memijak karpet .."Murid-murid, begitulah ummat Islam dengan musuhnya. .. Musuh Islam tidak akan memijak-mijak anda dengan terang-terangan. ..Kerana tentu anda akan menolaknya dengan mentah. Orang biasapun tak akan rela kalau Islam dihina dihadapan mereka. Tapi mereka akan monolak kita secara ansur-ansur, sehingga kita tidak sedar. "Jika seseorang ingin membuat rumah yang kuat, maka dibina tapak yang kuat. Begitulah Islam, jika ingin kuat, maka bangunlah aqidah yang kuat. Sebaliknya, jika ingin membongkar rumah, tentu susah kalau dimulai dgn tapaknya dulu, tentu saja dinding dan peralatan akan dikeluarkan dulu, kerusi dipindahkan dulu, Almari dibuang dulu satu persatu, baru rumah dihancurkan. ..." "Begitulah musuh-musuh Islam menghancurkan kita. Ia tidak akan menghentam terang-terangan, tapi ia akan perlahan-lahan merusakan kita. Mulai dari perangai kita, cara hidup, pakaian dan lain-lain, sehingga meskipun kita muslim, tapi kita telah meninggalkan ajaran Islam dan mengikuti cara mereka... Dan itulah yang mereka inginkan." "Ini semua adalah fenomena Ghazwul Fikri (Perang Pemikiran). Dan inilah yang dijalankan oleh musuh musuh kita... " "Kenapa mereka tidak berani terang-terang memijak-mijak kita, cikgu?" tanya murid- murid. "Sesungguhnya dahulu mereka terang-terang menyerang Islam, misalnya Perang Salib, Perang Tartar, dan lain-lain. Tapi sekarang tidak lagi." "Begitulah Islam... Kalau diserang perlahan-lahan, mereka tidak akan sedar, akhirnya hancur. Tapi kalau diserang secara terang-terangan, kita akan bangkit serentak, baru mereka gerun". "Kalau begitu, kita selesaikan pelajaran kita kali ini, dan mari kita berdoa dahulu sebelum pulang..."

RENUNGILAH SAHABAT SEMUA...MOGA ALLAH MEMBERI TAUFIQ DAN HIDAYAH PADA KITA DAN KELUARGA KITA... MARILAH KITA SAMA2 SEDAR BAHAWA AGAMA,BANGSA DAN TANAHAIR KITA SEMAKIN TERANCAM! UMAT ISLAM SEMAKIN MUDAH DIBELI DENGAN WANG RINGGIT, DILALAIKAN DENGAN KEINDAHAN DAN MEMUJA KESERONOKAN HIDUP, HINGGA HILANG MARUAH DAN HARGA DIRI!! JUSTERU, MARILAH, KITA BETULKAN APA YG TERMAMPU BERSAMA2..USAH HANYA BILA SEGALANYA SUDAH TERJADI, SAMA SEPERTI SAUDARA KITA DINEGARA2 LAINNYA, BARU KESEDARAN ITU TIMBUL, MUNGKIN MASIH BELUM TERLAMBAT TAPI KITA SUDAH TERLEWAT UTK MERUBAH DAN MEMBAIKI KEROSAKAN YG DIALAMI. YA ALLAH, SATUKANLAH UMAT ISLAM?AMIIINN. ..

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers