Pages

Monday, March 30, 2009

.......speechless.

......going to b mama this nOvember..insyallah. doakan zOora ;)

Thursday, March 26, 2009

TALEnTIME

-TALEnTIME-

HaRi ni muvee TALEnTIME akan ditayangkan kan...? 26 MAC 2009 . . .Hey nak pergi menOnton...teringin sangat..dari tahun lepas aku tunggu this film....aku peminat film Yasmin Ahmad.....suka jalan ceritanya yang unik . . . n best.

Tapi...........*dialog dalam kereta pagi tadi sewaktu otw ke office*

budak comot : syg.....(dgn nada yg lembut.haha gedix gile)...

hubby : yer .. napa? (sambil menjeling @_@)

budak comot : erm..ermm..hari ni TALEnTIME kua kan yang?nak pegi nOnton..boley tak..?? (dgn harapan dia berkata. OK..TAPI...)

hubby : TAK BOLEH.TAK PAYAH LAHH..(Muka serius jer tp mcm nak gelak pon ade)

budak comot : alaaaaa......buleh la yang. abg anta org,then dah habis abg jemput la org...;(.

hubby : eeee tak bley tak bley. (geleng2 pale).Dulu sebelom kawen dah puas kan tengOk wayang jer ?

budak comot : hurm.

hubby : nanti kiter beli CD yea tengok sama2?Cd die cepat kua...tak macam Upin n Ipin tu. (try memujuk la tu...hOho)

budak comot : ok.ok.baeklah.(senyap sambil zip mulut)

Hurm. memule geram jer but then ..... istri tak bley lawan kata suami =).hohooo.....akan ku tunggu CD TALEnTIME itu. Sesapa yg dah gi nonton tuh tulis la summary kat blog ...nak tau best ke tidak..lalalaaa....

*FAKTA @ AUTA ?

-Si Hubby x pernah masok menOnton ke dalam CINEMA@PAWAGAM@PANGGUNG WAYANG sejak dari kecik sampai la ni...huuuuuu ~tatau kenapa.... ;).

luff u g-nola ..

Saturday, March 21, 2009

entah.tak reti.

...banyak sangat perkara yang harus diselesaikan sendiri...tanpa mengharapkan orang lain.pikul atas bahu sendiri baru terasa berat nya macamane..kan?...huuu...rasa nak nangis tapi....takpe...semua ada cara..so far alhamdullh evrything under control. tak mau pikir benda2 yang merunsingkan.....entah....kadang2 lebih baik tak tahu daripada tahu kemudian tak mampu nak teruskan......apa kah ini....?hehe....ini lah jadinya bila.....ahh lupakan.... k laa....
sambung buat kerja..................p.e.n.a.t.!

Tuesday, March 10, 2009

no i.d.e.a . . . help me ~

salam . .
12 marcH .... lagi dua hari nih...burpDay my hUbby. tak tau nak beli kan apa...any idea/suggestion??
fenin la...
wallet : baru bagi last week.
perfume : banyak lagi.
jam : baru jugak.....
.....actually, dia mahukan Playstation....sbb PS dia dah bg adik dia...aku nak belikan PS tapi .... aku risaukan sesuatu.....aku takot aku yang akan leka dengan game tuh...hihiii....favorite game aku dr dulu.....ialah Street Fighter n yg sekutu dengan nya...if maen dgn hubby ku, pasti dia yang kalah dan menjerit meluahkan rasa bengang.....sOwi sayang. kamOo kena banyak practice lagi yea....kikikiiii .....(poyo jer).
Alaaaa......nak beri kan dia apa nihhhhhh???? Baju kerja......? Levis jeans....? ..kaSut?....or PS jugak?...uwaaa...tak taHuuuuu ~


: kawan2....plss help me ............ =(

Saturday, March 7, 2009

kasEh saYang =)

a p a itu LOvE ?


Somebody once told me that, "Finding the right person is very hard and owez wrong . . . it is best to be the right person for the one you love and start from there . . . you’ll always end up disappointed when you set standards and define a ‘right person’ for you . . . and don’t rush things . . . ‘coz somewhere somehow God is preparing somebody for you".
You can never be perfect . . . the person you love can never be perfect … but both of you can be perfect through love and prayers, and your love can be perfect through the both of you. But, no relationship is complete without God. . . that’s why we have marriage . . . it’s a bond not only between you and your loved one . . . but also with God. Our relationships fail not because (s)he’s not the right person . . . it’s because we expected too much and we decided on our own . . . let God do the work . . . you may call it waiting time . . . but while you are waiting…pray. Let God guide you always . . God knows better. No,God knows best. Love is not what you think it is . . . Sometimes we mistakenly feel that our first relationship will be our last. Because we are overwhelmed with joy and romance, we forget to learn the meaning of true love. Some are saying that love is unselfish, blind, unconditional, or simply denying oneself for the sake of someone very important in our life. Others are saying love is immortal and can never be defined. When we think we’re in love, the first thing we almost wanted the whole world to know is that our love for someone very special can never be taken away from us. We say this phrase, "You are the most wonderful gift from GOD I have ever received." After a terrible fight or sometimes even a petty quarrel we then say, "You are the biggest mistake I’ve ever made in my entire life!" Now, how do you say and spell the word L-O-V-E? Are you really deeply into it? Nobody can tell what love really is until experience speaks and whispers right into our ears. Most of the time, these love promises like, "forever, till death do us apart, etc." would end up "never" and "We should part ways, I’m no longer happy with you! My love for you is DEAD!!!" Many times we thought after having committed to someone and your trust to one another freezes down to zero degree, "S/He ain’t the right one. I should probably wait for the right one to come." But the big question anyone could not answer is, "Is she/he the right one?" and "When is the right time?" That made us stick to whom we are with. Will you always be waiting for the right person to come and the right time to commit? A big YES is the answer. Don’t be in a hurry to get into relationship because you can never find love if you insist that you are already into it. Try to find time to really understand your real feelings, to know who you really are, and what you really want in a relationship. You’re right, there is no such thing as a perfect relationship, but there’s a compatible partnership that goes along with it. If you already knew that you’re too big to fit into a small sized t-shirt, don’t give it a try. You’ll probably break it and pay for the damages you have made. If you knew and felt that the relationship will not last, don’t go deeper into it. You’ll just suffer the consequences and live like hell the rest of your life. It’s really hard to say goodbye though, but you can’t make it any better by just pretending you still have the same feelings. Try to let go and give yourself a chance to live life to the fullest. Give yourself a chance to grow and give your heart a much needed attention. Then you will find that you have made the right decision and you made it all by yourself. More frequently than not, we all act in a hypocritical manner for some reason. We call it love when we can’t leave someone and see them crying as we try to let go. We are wrong, it’s just pity. We call it love when we’re too attached and think that losing the one we love will somehow make us weak and unable to face the storms of life. We misunderstood, it’s just that we’re too much dependent on them. We call it love when we give our whole life to them, the wholeness of us and imagined that if they leave no one would accept us and our past. We are mistaken, it’s just insecurity. But no matter what the definition is, the truth still remains that love isn’t something you can buy nor beg. It is real and existing. You can’t touch it but you can feel it in your heart. You can’t find it, but it will knock before you when you least expect it to come. It can make you the happiest soul in heaven, but don’t forget that it also can make you the most miserable person in the whole galaxy……...+_+















Wednesday, March 4, 2009

keSAYANGan aku.

Hari tu. balik rumah.rumah emak ayah. boring. Bukan apa. Masing2 sibuk dengan agenda tersendiri.gi kenduri, balik kampung dan macam2 lagi =). Tak tau nak buat apa. Menonton televisEn? Ouhh aku tak suka...tgK CD suka =). Baca surat kabar? Semua dah abis di baca..Magazine?takde yang baru.....dah lama tak shopping buku..then tetiba aku terfikir...nak menembak!yeaaa...menembak...!menggunakan NIKON D40 yang dah lama tak digunapakai....hehe....so ni la hasil tangkapan hari tuh...cam tak best jer ( still dlm proses pembelajaran)..+_~.

Syahid Azri & Nurul Arifah..pengarang jantung aku =).
Ok hari tu aku kata nak amik pix ular2 belaan kami sekeluarga...ni la dia ...

Ular ni...semua tau kan ular tedung , ular pembunuh...kena bisa dia ckit jer boley "goal". Ular ni baru dapat ...jadi dia garang sgt2!masa ambik gambar die nih, tangan gigil kot bila dgr nafas dia tuh....SssssSSssss......+_+

Mula2 dia sedap jer tidOr, bila dia dengar something jer terus tegak kepala....

tgk tu...tau jer orang nak amik photo die...huh..

Dia ni kecik lagi...if dia besar dia akan tukar kaler jadi macam coklat2 cair tuh...Dulu ada bela yg besar tapi .... ayah tak bg bela sebab risau kan bisanya terkena anak2 cucu dia. Ular yg ni abang aku amik senyap2 tanpa pengetahuan ayah aku.Hihi...sorok kat tepi rumah +_~..sssHHhhh...

Ni..ular katang@katam tebu??tak pasti...banyak sgt nama dia..yg ni bisa jugak tp x sekuat ular tedung.still boley hidop if kena patUk......aku suka kaler ular ni..hitam kuning....hurmmm...

Dia tengah kelaparan.....

Ok....ni ular paling lama kami bela...tahun ni umur dia 16 thun...next year ley amik SPM dah. ingat lagi dulu masa aku skolah rendah, ayah bawak balik rumah, just besar ibu jari jer...now .....dah besar peha dah...best bile die menjalar2 kat badan. sejuk jer.if ular liar kat semak belukar tuh,jgn la usik...itu bau die .....bUSYuuukkkk! ular bela takda bau pon okey. Selalu mandikan dengan sabun mandian Dettol.lalalaaa ...=). Tu kat belakang die tu ialah teman hidop beliau.....dah bertahun duduk bersama still tak pregnant jugak..hurm..takde rejeki.

Ramai yg ingat bela ular ni susah..nak kena bg makan hari2..oh tidak.paling senang nak bela ialah ular sawa....dia hanya makan sebulan @ 2 bulan sekali..bergantung kepada keadaan. Dia akan makan seekor ayam@musang(kalau badan die besar mcm dlm pic ni la,if kecik lg,just tikus,cicak pon cukup). Ok n then,after dah makan tu....die tunggu masa untuk terberak....proses makanan dalam perot die tuh lama jgk....mkn masa minggu baru hadam semua....cam kite kan kejap jer.hehe..Bila dia dah berak,dia akan salin kulit pulak.....pas salin kulit tuh,kulit dia berkilat2...mmg cantik...masa tu la org selalu amik kulit dia utk buat tas tangan, sepatu, belt,n banyak aa....tp ular kami ni tak boleyyyyy ok;). Syg ni dah bela lama.huhu...Ayah aku pesan, kalau dia meninggal dunia, ular tu jgn buang..bg kat zOo. Sesape yg berminat nak bela ular,kena la gi amik lesen dulu yea...tak mahal pon =). renew tetiap tahun brape hinggit jer ....huhu.
Ok dah .......tata +_+








papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers