Pages

Sunday, May 27, 2012

hilang...takut...

?

hmm last post kat blog ni pada 1st mei 2012 hari tu...lepas tu hari ni baru boleh nak memekak balik kat blog ni.

pada 02 mei tu........

kul 7am : hantar husband ke kantor nya di ipoh . sebab kul 8am mama ada check up @ BSP Test kat klinik kesihatan. So bawak arissa skali.

Dah habis kul 8am tu ingat nak balik rumah terus tp arissa nak makan roti canai. Pergi plak dulu ke kedai mamak tapau nasi lemak n roti canai.

Sampai rumah dlm kul 8.45am, makan2 dengan arissa...borak2 kejap. Pastu tiba2 rasa nak online...
pandang meja laptop , aikkk...ada cooler fan + broadband je. laptop mana?

tanya si arissa, "laptop mama mana sayang ?"..jawab nye "papa bawa pergi work"... terus mama text husband sambil berjalan masuk bilik ke bilik cari2 kot2 husband simpan dalam bag laptop ke...aik pelik..beg laptop pon xde dlm tiga2 bilik. terus call husband dgn cemas nye...*sambil tu berjalan2 dlm satu rumah mencari kesan kot pintu depan/belakang ada kesan pecah ke tidak...xde jugak. pintu sume elok je bergrill + solex....pastu check bag camera..YA ALLAH nikon D7000 pon xde!!!! sah la ada orang masuk curik....dia tinggalkan bag dgn charger camera, just amik body+lens...

Lepas tu mula la adegan telepon menelepon mak,ayah,adik,akak,abang sume...sebab mama dah nerves dan terkejut sangat masa tu..ayah call, suruh check cuba tgk siling.... pergi dapur,,,,memang sah dia ikut siling rumah yg boleh bukak nak ke tangki air tu sebab kesan kotor2 ada tapak kaki/tangan sume kat c2! bullshit !!!

Husband sampai dari ofis, terus pergi balai buat report...sejam pastu polis dtg check,just amik gmbr kotor2 tu n lukis pelan rumah..tu je..

tinggal la mama n arissa berdua kat rumah balik sebab papa kena pergi kerja kat penang...eeeuuwww.. takot sgt2 sepanjang hari tu. dari pagi sampai ptg tunggu papa balik, mama dgn arissa duduk depan je, bukak pintu luas2....hishh makan masa seminggu jgk la trauma nya. First time jadi benda macam ni.

fikirkan barang tu memang la geram je kan..laptop baru beli januari 2012 ..x sampai 5 bulan...nikon d7000 kesayangan husband tu baru nak cecah umur setahun .. lagi geram, dalam bag laptop tu ada berbelas DVD yang aku dah burn segala2 gambar..memang xde backup.dvd kahwin aku...arhhh..gambar dalam laptop lagi la beribu. pendrive dlm bag tu ada 4 biji...xpe lah xde rejeki..

Allah turunkn musibah pada kami dengan cara macam gini kan...so terima jer..untung dah mama n arissa takde pape ..buatnya masa mama n arissa dah masuk rumah,pencurik tu x sempat keluar macam ne??uwaaaaaaaaaaaaaa takotttttt +_+.!



Sejak kejadian tu,mama n papa sangat2 berhati2 sebab x mustahil anytime diorg akan masuk lagi........tapi minta2 la dijauhkan segala benda2 buruk ni ...

..............
haaa...lagi satu,charger buaian elektrik arissa pon mereka rembat sebab maybe ingatkan itu charger lappy kot.

*sesape nak charger laptop acer original bgtau la yea....hmmm...charger camera d7000 pon ada*.

time kasih husband sebab ganti kan lappy yg hilang dgn new 'little red riding hood' ni. So boleh la nak berinternet semula...

-mamazoora-

Tuesday, May 1, 2012

Labour Day and Aeon/Jcard Shopping Spree ---> Kinta City,Ipoh

Memandangkan hari ni cuti labour day, so memang plan nak shopping kat Jusco kinta city. Jam 10.02minit kitorang sampai kat parking tengok dah nak penuh dah. Hurmmm ramainya rakyat jelata Ipoh yang shopping hari ni..hehe.

Ok masuk dalam terus ke customer service amik stroller untuk Arissa...

Pastu renew Jcard ke Aeon Card..rm24 utk 3 tahun sampai 30.11.2014 :)

Sampai je kat pintu masuk Jusco nampak banner jcard/aeon member shopping spree. hari ni last day rupanya. patut la ramai semacam.

Mama macam biasa la..kat rumah macam2 nak beli..sampai2 je dah tak tau nak amik apa...Takpe la jom cari barang papa dulu..papa nak beli baju n seluar pegi ofis..sebelum si arissa mengamuk kebosanan, better cepat2.

Mata mencari mana Padini. Ok dah nampak..Sementara nak ke Padini section, sempat la mama capai seluar kecik yg besar tu dua helai..hihi..Papa terus amik kemeja long sleeve plain size M kaler grey. Seluar slack size 32. Try punya try, dia terus ok. Amik lagi satu kemeja kaler brown n slack lagi satu..haa dalam masa tak sampai 15minit  En. Suami dah dapat 2baju,2seluar padini dia. Mama ? itu je..

Arissa dah start mengamuk nak dukung taknak dok dalam stroller..aarrgghh tension.Dah la ramai orang.. Pujuk2 ok kejap. Terus cari baju arissa plak..pergi kat Seed tengok comel2 je baju dia..dulu arissa tak muat lagi baju2 seed, tadi try tengok dah boleh dah so tanpa buang masa amik 2helai t-shirt kat dia..
Jalan lagi pastu Arissa kata "mama..acha nak suar jean la.." urmm..ok la pilih nye pilih dapat jeans Miki Kids selai. Terus bayar.

Pergi kat baby section konon nak beli barang hero kecik dalam perut mama ni.Tapi tak best sangat..Sempat tinjau harga Avent Starter Kit for newborn kat situ..harga dia RM249..gulpp mahalnye. Mama beli kat online shop benda yang sama RM112.50 je..Jauh kan beza dia :). Cari towel baby tapi tak tau kenapa rasa tak best..maybe beli dalam keadaan yang rushing sebab takot si kakak mengamuk. Cuma amik kain buaian dia je sbb murah.

Arissa dah tak senang duduk dah.Maybe dia rimas dengan orang ramai dan tengok kawan2 sebaya dia berlari2 je kat situ. Settle sume terus keluar pergi kat supermarket jusco plak cari Cheese Stick Arissa + Kinder Bueno mama.

Dapat je CheeseStick tu haa dia dok diam je dalam stroller tu. Papa macam dah nak balik...tapi tetiba teringat....Seluar slack tadi tak potong lagi..Aiyooo masuk balik hantar alter. Sementara tunggu alter seluar tu, dan arissa pon tengah asyik layan cheesestick dia,mama pergi balik kat MIKI Kids. Dapat lagi baju arissa 2 helai. Dalam hati berkata "papa dah dpt brg dia, arissa pon dh dpt 4 t-shirt+jeans,mama punya?? 2 helai underwear je??"..aishhh...xpela. Mama/Wifey memang selalu beralah..hehe..Nak beli suar + baju maternity cam tak berbaloi je.lagi sebulan dua nak slim balik dah...cewahhh =P

Lepas siap alter seluar papa, mama ajak papa naik 1st floor pergi Padini concept store..waaaaa ada 50-70% sume. Papa pergi tengok jaket yang dia dah usha kat Padini dalam Jusco tadi,kat dalam Jusco harga RM269 ada less 50% .. Kat dalam Padini Concept store ni plak harga sama RM269 takde less. Dah berbelah bagi..nak amik ke taknak..last2 tak amik sebab dia bukan kulit.nanti cepat mengelupas..ehh cam kudis plak kan. hehe..

Nak balik dah..tapi masuk reject Shop jap sebab biasanya baju budak2 comel2 kat situ..
Belek-belek dapat kemeja untuk Arissa. Umur Arissa dekat 3tahun tapi baju2 dia sume size 2tahun...size setahun lebih pon boleh pakai lagi. Slim sungguh anak mama :)

Ahh dah penat..turun Ground floor pulang stroller kat customer service.
Singgah Auntie Annes Pretzel..amik air mocha,pretzel choclate n apa nama dia tah yang ada sosej besar tu....

Selesai sudah shopping..tapi tu la..geram ni. barang mama itu je.hiks..takpe..tunggu lepas i habis pantang ok.

-
-
-
-
-
-

* mama dah dekat 8bulan tp mcm tak besar je..hahaaa sila jangan muntah ;p *



* my heart :) 


*suka baju MIKI sebab wording dia macam cute je :). 


*baju untuk kaki shopping :). hehe




 *baju yang nampak perempuan sikit dari reject shop..huhu





ok last sekali...jom makan...



>_<

*arissa n papa dah keletihan dan selamat beradu...
*nampak gayanya barang-barang baby yang banyak lagi tak complete kena beli next week kat Seremban, tak payah bawak arissa.huhu..




SELAMAT HARI PEKERJA !

-mamarissa-

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers