Pages

Wednesday, November 9, 2011

heh encik hubby :)

Tetiba teringat pasal ni :)

Macamana kita nak ajar anak kecil tidur asing dari parent dia? Sekarang ni anakku sayang baru 2 tahun :). Awal sangat ke nak asing kan dia tidur tempat lain. Sebab arissa ni jenis yang kalau dah lelap kul 9.00 malam, sampai pagi kul 6.00pagi baru terjaga. Dia tak jaga tengah malam minta susu. hehe...so malam tadi kita saja la nak letak dia asing.saja nak try..nak tengok boleh tak tido tanpa papa n mama. Ok lepas tidur kan arissa...kita pon tinggalkan dia ,dan siap2 nak tidur sebab arissa dah lena nyenyak...Tapi kan tetiba terasa something weird....kita tengok papa dia amik selimut n bantal...kita pun tanya la "ehh yang..nak pegi mana ni???" pastu papa jwb " nak tido dengan arissa...kesian dia"..............~ hurmmm nak tak nak...angkat la balik si arissa tido kat celah ketiak dia.....sabar jer la. bukan anak yg meragam...papa plak! grrrrrr +_+


love u sayang :)




-mamarissa-

astro bYond

ok.

last week dapat call from telemarketeer Astro. Diorang offer untuk change/upgrade dekoder yg sedia ada kepada Byond. 1st soalan yg kena tnya kat astro ni.....charges macamana? kang x pasal2 naik ke 300/month. tercekik nak bayar....hehe . Ok no charges at all asalkan korang pulang balik dekoder lama,remote control, n dish/piring besar....kalau korang nak simpan yg lama2 tu kena byr rm100....mcm pakej lama ada Mustika,Movie,Variety,Sport,Disc Channel....tapi bila tukar pada byond..kitorg dapat lagi bnyk channel pada harga yg selalu kitorg byr evrymonth iaitu Rm125 . . dah ada ABO,Cartoon for my arissa dll. Best jugak...gambar pon cantik skit pada biasa sbb tV kitorg cuma Haier Plasma32". Ingat kan tak ley pasang sbb bukan full HD....kalau nak lagi cantik kena la upgrade TV plak....Nak2 kalau dpt Samsung LCD 3D Full HD tu...haaa amik..sume DDDDD....hehe berangan sudah.

K lah so kalau ada sesapa terima call dr astro offer utk byond ni amik jer la...x rugi pon. x kena bayar....service pon cepat jer... :)..*tapi kalau hujan, awan mendung kelabu still "service not available"*. huh!!



mamarissa

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers