Pages

Tuesday, May 24, 2011

s.t.r.e.s.s

arrrggHhhhhh! benci la rasa macam ni. minggu ni adalah silent week & stress week ! apsal ntah. so tengah hari ni aku perlukan therapy.
Otak aku dah terbeban dengan macam2 benda.
Kadang2 tak mampu nak uruskan semua.
Rasa down, give up....tapi bila tengok arissa tu,baru aku bersemangat utk teruskan hidup.
Ish!!! rasa nak menjerit jer! *menjerit nnti terkejut plak si maziah ni kang. hihi

dah la. kembali ke hidup yang normal.
kerja dan kerja . sampai bila ? tiada jawaban ~


-mamarissa-

Saturday, May 21, 2011

tak semua.

apa yang tak semua?

tak semua...apa yang kite nak akan kite dapat.
tak semua...apa yang kite rancang, berjalan perfect seperti rancangan itu.
tak semua...orang yang tersenyum itu,gembira didalam hati nya.
tak semua...orang yang baik itu ikhlas.
tak semua...orang yang jahat itu busuk hatinya.

tak semua . . . . ? macam2 lagi kan.

jadi . . .biarkan mereka. . .pedulik kan diri sendiri sahaja :).



-mamarissa-
   +_+

Wednesday, May 18, 2011

gambar itu adalah satu rasa :)

                                                           kedah yang sangat sejahtera

                                                                             alien ku.

                                                                        si dia yang kacak

                                                                 ..dan pandai bergaya

                                                                             tenang

Tuesday, May 10, 2011

tok.

semalam 09 mei 2011 , anak kite si arissa dah pandai cakap "tok". Terperanjat mula2 dengar dia sebut 'tOk'...
suke la mak tok dia kat kedah nanti. weekend ni kite habiskan masa kat kedah pulak yea cayang :).

dah tu jer! :)

mamarissa !

Monday, May 2, 2011

kehidupan di hari Monday

Oh best juga kan bercuti hari Isnin nih.

Puteriku si Arissa baru je tidur. Papa nye layan x-box. Mama nye ni tengah beronline.
Kalau dulu bila kite online jer mesti untuk download lagu banyak-banyak,tengok movie kat youtube, donlod itu ini....Dan sekarang. Bila online jer terus pergi http://www.myresipi.com :) . Maklumlah kite tak terror masak macam orang lain. So ini la caranya...blaja blaja dan blaja.Dulu masa nak kawen benda paling risau ialah....MASAK!! Ketar lutut jugak la masa tu. Padan muka diri sendiri. Masa bujang asyik berjalan tak penah lekat kat rumah...huhu. kenangan masa dulu. betul la..masa itu telah mendewasakan kita.

Dah la. Jom. Lets masak-masak !


mamarissa :)

Sunday, May 1, 2011

01 Mei 2011

Selamat hari buruh kepada sume2 pekerja.
Hari ni hari buruh @ hari pekerja so....boleh tak kite nak cuti dari buat kerja rumah untuk hari ni..??Nak masak...tapi baru balik dari umah kenduri...Nak kemas...dah kemas dah semalam. Hah hari ni nak rehat luruskan pinggang jer lah.Layan HBO best jgk ni. Malam ni McDonald je...*tapi kena pujuk my mr.snuggle bunny dulu.*  +_+
Ish Ish...hape la kan. Ala...sehari jer :p.

-
-
-
-
-
Sepasang lagi kekasih yang telah ada ikatan sah..alhamdullilah. Ni pengantin di Kg Solok Duku Masjid Tanah. (officemate hubby)
                                                                  -mereka yang manis-
mamarissa
selamatharipekerja :)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers