Pages

Wednesday, February 27, 2008

DAISUKI.....LOVE MOST.

Salam..
hurmm...today...i'm sick again....i'm tired....fuhh... +_+
Forget it...
Nak tulis ape yeaa...?? errr...


Mengejar yang tak pasti...
Dia terus berlari, dia terus pergi..
Aku tetap disini..
Berikan aku kekuatan..
Untuk melupakan semua itu...adess...

* some search, never finding a way.
Before long, they waste away.
i found yOu, something told me to stay..
i gave in, to selfish ways..
And how i miss someone to hold....
wHen HOPE begin to fade......*
(avenged sevenfold : Dear God)

Friday, February 15, 2008

HURT....?

assalamualaikum . . . . .(+_*)

Hari nie...aku sedikit pening....dan tak reti nak berkata2.....menulis....jauh sekali..semuanya tidak bagus...ya ampun....
Kadang hati selalu terdetik...terlalu banyak kesilapan dalam hidup ni.Memang orang cakap, "you gotta take the good with the bad, learn to forgive, but never forget learn from your mistake".... ye betul itu tapi....sukar nya untuk diri ini memaafkan semua tu.Tak siapa mengerti..

keIMANan..
keLALAIan..
keINSAFan..
keSILAPan..
keAMPUNan..???????


haduhhhh..........selalu saja begitu!!
aku mau pulang..

amPuniku~

Thursday, February 14, 2008

miracle of thinking..?

lalalaaaa...

hari ni......as usual....di depan 'meja atas' @ my desktop....hehe.
..ada sesuatu mengganggu jiwa.....hurrmmm,.....

SILENCE..

Bibir..selalu membisu...
Otak..selalu aja berpikiran...
Ntah apa yang dipikir...
Mata..mengimaji lautan luas....indah ~
Memerhati...di balik sana..ada apa?
Dinding hati bercakaran ingin tahu . . . .


sobsob(",)

ampuniku . . .

Wednesday, February 13, 2008

14 feBruary?

saLaaam....


14 feB . . .
tarikh keramat bagi sesetengah cintawan..
tariKh yang dinanti..
Tapi bukan aku..
Bukanlah aku sebegitu sempurna..
Aku cuma pemerhati yang hina..
Duduk disatu sudut dunia ini...
mElihat si puteri merenggut tangan si putera katak...
yAng tersenyum megah menanti hIdangAn...

Aku termenUng sendiri..
memohOn Tuhan yang maha ESA menguatkan IMANku..
Terlintas satu tanya.....
Apa guna mengagung-agungkan Valentines Day?
Hari Kasih Sayang?...No way...Tidak perlu tarikh itu...


hUrmmm.......
maaf jika tersilap kata...

ok.....mau lekas pulang ~

aSsalamualaikum..........

Tuesday, February 12, 2008

binTanG kat langit tuUuuu ~

Salaam.....
frOm the deeP of my HatiKecik . . . .
sObsOb...

Malam...berlabuh dengan aman..Langit malam ditaburi bintang-bintang pelindung..
Bulan mengambang penuh memuntahkan cahaya untuk menyuluh kegelapan....
Aku seperti biasa berteleku di dalam bilik...Bertemankan kotak muxic (radiO arr)..
Melayan perasaan yang selalu tak keruan....Err....
Bila bersama orang yang kita sayang..semua seronok kan..?Walau jauh...terase bagai sejengkal..
Tapi amat payah untuk menerima hakikat apabila yang dicinta itu sukar untuk dimiliki....Dan tak mungkin dimiliki...
Cuma angan-angan kosong...
Cinta bagaikan sungai kan....?Sebab.....ia mengalir tanpa henti dan bertambah luas seirama dengan waktu......

Huhu.....saja-saja begitu........

Monday, February 11, 2008

iSniN . . . .

salaaammm.......
hari ni kembali ke ofiz setelah berhari-hari menghabiskan masa di rumah mengacau mak ngan ayah (+_*)....hurrmm.....nak mulakan kerja but confused dan sedikit pening tak tau nak mula yang mana dulu...curik tulang tulis blog laaa....ofiz takde orang nie...(sssShhhh~)...hehe....



1 4 3 7 . . . .apa ada pada nombor...??

Nyanyian ombak dihati...
Tak siapa tahu...
Rahsia Chenta semalam...
Jadi lagenda agung...
Setia atau kecurangan....
Hanya kau dan aku.....mengERTI....


gee-wuNk??hiks....


Ok........kerJa kerJa.........
(",)

Sunday, February 10, 2008

perlukan ruang . . . .

salam.....

kebelakangan ini..terlalu banyak emosi yang mengawal diri..hati...dan fikiran...hanya DIA mengerti...
Err...takkan ada kisah sedih dalam dunia ni kalau semua benda boleh dilupakan ... kan..?
hiks....

HidOp penuh dugaan
itukan rahmat dari TUHAN(pinjam ayat Mits..hik)
aPa yang datang perlu ditempuh dengan tabah..
Redha...Rela...Sabar...
itu perlu sebati dalam hati...dalam diri..
Bila dia datang kita bagai lupa..
Bila dia pergi...
Kita menangis sedih...
Kenapa harus ada dia..??
bagi melengkapkan hidOp..?
kenapa selalu tak lama..?
Huuu.....
persoalan-persoalan yang sentiasa berterbangan....
mencari jawaban.....................

cinta...love...ai shi teru....


Bila ditanya pada tukang masak..chef2...pasti dia berkata.."tHe way to a mens HEART is through his stomach. Lain pula jawapannya bila ditanya pada penyair,..mereka mungkin berkata begini.. "its through his EARs and INNER SOUL with beautiful words". Dan saintis pula ..." its all about CHEMISTRY"...

Cinta itu terlalu agung dan kompleks hingga ia boleh dibahagi-bahagikan kepada empat pada satu-satu masa...tanpa seorang pun penerimanya merungut dan berasa ada sesuatu yang berkurangan..hermm...mungkin benar jikam cinta itu ada....? Cinta itu buta dan tidak mengenal halangan.......wALLAHualam . . . . .

Saturday, February 9, 2008

inDahnyer hidup. . . . ..

permulaan ...langkah baru...dalam hidOp...herm...dah lama nak create blog....tapi masa tak mengizinkan...hari-hari pergi kerja..balik kerja..penat...terus tertidur...pagi besOk ....repeat rutin yang sama..hurmm..so sementara ada sedikit ruang waktu ni...wujudlah 'complex n simple'..blog yang takde theme pun..juz untuk luahan hati..untuk tenangkan fikiran.....yang sering kali buntu ~.....hehe+_+....
semangatdan azam untuk hidup hari ini..tanpa kesedihan..tanpa keresahan..tanpa kemarahan..tanpa kedengkian...dan tanpa kebencian....hikk...

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers