Pages

Friday, March 22, 2013

peplum for gegirl (LIMITED)

hye..this is super comel kan.

 RED PEPLUM DRESS + LEGGING
 SOFT PINK PEPLUM DRESS + LEGGING
NAVY BLUE PEPLUM DRESS + LEGGING

untuk umur 3,4,5,6,7 tahun


RM50 MASUK POS 

;)

sesiapa yang ingin dapatkan untuk anak perempuan,anak buah,anak sedara ,hadiah utk anak kawan..atau siapa2 lah jemput ke Ohsem BabyKids Shop

terima kasih


-mamazoora-


Saturday, March 16, 2013

nak cerita macam macam

tengah-tengah malam ni mama tak boleh tidur...erm.

arissa demam panas, Izz pon demam juga. kami 3 beranak ada kat kampung. encik asben kat ipoh..hari tu dia bekerja di luar kawasan. itu yang balik kampung ni. duduk lama sikit kat kampung..2 minggu...yer 2 minggu tanpa suami disisi. eheheee... tapi kejap je rasa..ni dah nak habis minggu pertama dah.

minggu pertama kat kampung ni mama sangat busy okeh. mama sampai sini hari sabtu 9 mac..hari ahad 10mac, kakak mama pecah ketuban..nak bersalin..due date dia 23-27mac ni..tapi biasala kan .. takley percaya 100% dengan due date =D. syukur alhamdullilah. mama dapat anak buah baru pada 11mac lepas..baby girl..seberat 3.2kg..diberi nama Fatimah Az-Zahra . . klasik kan nama dia. Kata bapa nya..tak perlu nama glamour2 sangat. baguss tu .. i like...hehe..semoga dia membesar menjadi anak yang solehah. jadi, bila dah ada baby kecik , mama la yang mandikan dia,siapkan dia sementara mama ada kat rumah mak ni. Mak mama dah tak larat nak jaga baby kecik2 ni. ada lagi seminggu je sebelum balik Ipoh. hmmm mesti mama sedih nak tinggal baby Zahra ni nanti. dia comel sangattt..geram tengok :).

ok. ni nak cerita benda sedih...
semalam pergi Pejabat Poslaju Senawang,nak kurier susu Alpha Lipid SD2 dan barang2 lain. Kebiasaan nya ada sorang staff pregnant jaga kat kaunter tapi semalam dia takde. Kita tanya staff lelaki tu,mana staff yg pregnant tu..dah bersalin ke..sebab dia punya due lebih2 kurang sama dengan akak mama yg bersalin 11 mac tu.
dengan muka dan nada sedih, staff lelaki tu kata..
"ada cerita sedih la...dia(staff yg preggy tadi) dah takde..selepas selamat bersalin kan baby girl hari jumaat lepas, dia meninggal dunia sebab ada komplikasi jantung"...
zuppppppp tersentap bila dengarrrrr! macam tak percaya..sangat2 tak percaya...tapi itu la kan..ajal maut ditangan tuhan.tak siapa tau. memang sedih sangat2..baby girl tu baby first dia...hmmm..airmata mama sangat murah bila dengar benda2 macam ni..semoga syurga menanti dia kat sana. dia baik dan lembut orang nya...lepas ni...takde dah la kawan borak2 bila hantar barang kat poslaju tu..

haiihh..

tetibe mama teringat kat encik asben plak...cepat la jumaat depan. sekali sekala PJJ seronok jugak kan..kejap2 nak SMS,kejap2 nak call..TAPI dia call bukan nak cakap dengan kite sangat pon...banyak cakap dengan anak dara dia je.hihihihiihihii...yang si anak dara ni pon tak bagi chance langsung mama nak gayut tipon dengan papa dia. huh ;p

esok dah sabtu. pagi esok mama banyak benda nak buatttttt.....beli barang itu ini..pergi tesco,econsave..lagi mana tah..tapiiii ni dekat kul 1pagi mata tak boleh lelap..rasanya esok akan ada istilah "subuh gajah" atau tak?  ooopppss ..

ok sudah sudah....mama nak cuba melelapkan mata sebentar..

ehh jap jom like page barang2 baby cecomel :). terima kasihhhhh~~

Monday, March 11, 2013

lotion wangi

ehee...

lotion wangi..siapa dah guna angkat tangan...lotion wangi tu lotion Felinna Inchloss yang tengah meletop letop tu. sesiapa belum tau boleh google..tapi hari tu perasan ada gak lotion ala2 botol felinna tapi nama Ferrena..huh.

Mama start guna hari sabtu lepas...memang seronok la. lepas sapu sapu kat perut berlemak ni.rasa dingin je..pastu..perit perit sikit..dia tak bau macam lotion pati halia semua tu.bau macam bedak..harum je...

mama takde la pulak ukur dulu pinggang,lengan b4 guna. terus sapu je kat perut,peha,lengan..kat dagu ckit...hahaa bajet nak dagu runcinggg...verangan sudah ;p

selepas makan, dalam 15-20minit mama terus sapu2 lotion ni kat perut..saja je sebab dia wangi kan pastu panas tak panas sangat..boleh tahan la.

after sapu lotion felinna ni , mama asyik pergi toilet je. adakah orang lain yang guna pon camtu? hehe..tapi best la pulak...sebab mama ni memang terkenal dengan masalah membuang... wuuu...sembelit tak habis2..

ok.mama nak habiskan sebotol inchloss ni dulu ..harap2 berkurangan la inch i ye. hehe...

;p


mamazoora


Friday, March 8, 2013

9 bulan. 7.1kg :)

assalamualaikum semua.

semalam mama bawak Izz Rizqi pergi check up.ingat kan kena cucuk..rupanya setahun nanti baru ada cucuk ye.hihi..lupa sudah..

macam biasa kalau check up kat KK, timbang berat, ukur tinggi. Jumpa nurse :)

Izz RIzqi duduk diam je perhati keliling dia.tengok baby2 ...tak bunyi suara langsung.

Masuk dalam bilik nurse, dah start dah tak reti duduk diam...tarik kertas2 atas meja..panjat meja.haihhh...

Pastu nurse cakap.."kenapa kurus sangat ni Izz..sepatutnya 9bulan dah 9kg-10kg...awak tak makan ke?"

Mama nye jawab..makan nurse..banyak makan..susu pon minum banyak jugak tapi..dia aktif sangat. Duduk tanpa sokongan pon tak dapat lagi..tiap kali mama dudukkan dia, dia rebahkan badan balik dan menyarap,merangkak laju2...pastu panjat grill..aiyooo...

terperanjat nurse dengar dah pandai panjat grill sebab duduk pun tak betul lagi kan ;p

takpe lah...setiap budak milestone nye lain2 kan.

nurse suruh bagi nasi planta,mihun atau mee dah. takot plak nak bagi mee..hihi gigi sebatang pun tak naik lagi si Izz ni...dah boleh eh bagi mee/bihun/pasta semua? :)

cepatnye anak ku 9 bulan +_+


i love u anak-anak.
selamat ulang bulan ke-9 baby Izz ;)

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers