Pages

Wednesday, October 31, 2012

Restoran Ikan Bakar Anjung Kuala , Kuala Kedah

Salam.

Ahaaa...nak promote kedai makan kat kuala kedah :)

Raya Haji lepas, encik husband cuti lama ckit, so kami balik kampung di Aloq Staq. Memang Best raya haji kat kedah. Macam macam makanan berasas kan daging korban ada masa tu. Naik 2kg kot..Dah balik Ipoh, turun balik 2kg..amin...

Ok dah. Hari Isnin, Pak Mertua ku tanya nak pi makan di Anjung Kola dak?
Err Anjung Kola? cheq tak penah dengaq lg nama tu. Tempat baru katanya.. So mama yg sememang nya susah untuk berkata tidak kalau bab makan makan ni pon, angguk2 kepala tanda setuju. Lepas magrib terus p. Sampai2 ja tak ramai sgt org ..ada 1 family je tgh makan...

Ni kedai orang melayu kita, bukan kedai makan org thailand tu.

Order Ikan Siakap 3 rasa, telur dadar, sotong tepung(menu wajib!!), tomyam, kailan ikan masin, air macam macam untuk 7 orang :).

Makanan sedappppppp....air  sedapp...harga pon tak mahal...memang sedappp....!! sesapa yg dok di Kedah, atau p jalan2 kedah, pergi la Kuala Kedah yea...cari Kedai Ikan Bakar Anjung Kuala,Kuala Kedah.

Errkkk gambar makanan ngakkk ada....dah habis kena makan tak sempat nak snap :).

View kedai pon cantik, tepi pantai....berangin2 sejuk je...

Nanti nak p lagi la :)




Tuesday, October 16, 2012

Baby Bullet Food Processor

gadjet baru untuk mama kat dapur nanti.

eheee...

tak lama lagi Izz nak masuk 6 bulan dah. Bulan 12 ni...makanya, dah kena perkenalkan solid food pada dia kan.

jadi, mama memang tgh survey blender / food processor tuk budak kecik ni. Erm nak guna blender kat dapur tu takot plak kalau ada cabai2/belacan melekat bawah mata pisau tu. mana nak tau kan. 

Yang pertama mama survey dah tentu Philips Avent yg boleh steam n blend tu . Memang dah masuk list...

Kedua mama jumpa Beaba ...errrkkkk mmg best tgk tp mahal nye rm600++. Tak mungkin saya sanggup :)

Ketiga.....yeaaaa jumpa Baby Bullet. Nama pun dah cute dah kan. Pastu tengok review kat Youtube,kat website lain, waaaa misti beli ni. Best je. Baru bersemangat. hehe mengade2...

So mama decide beli yg Baby Bullet. Harga pon ok ;). Hmmm barang nye pre-order..bulan november baru sampai...minta2 selamat lah hendaknya.

Ingat lagi masa arissa dulu mama sibuk kerja, dia tinggal dgn makcik pastu bekalkan dia Nestum Beras Merah nestle tu je :). Mama x reti nak buat puree2 ni sume. Takde kesedaran langsung masa tu. Mama minta maaf yea Arissa. sekarang mama dah tak kerja so mama cuba buat yang terbaik utk anak2 mama. Sayang kakak dgn adik.




Nanti dah guna nanti baru boleh bagi review pasal benda alah ni...

*kalau mak tau mesti membazir katanya...huuuu....takpe lah utk baby..dan adik2 dia lepas ni. 

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers