Pages

Thursday, June 7, 2012

apa rasa pavlova ?

hari ni baru first time rasa macamana rasa pavlova. kesian kan baru dapat rasa hari ni...thank you mr.hubby :)
kalau kite tengok gambar pavlova ni mesti terliur jer kan dengan buahan fresh kat atas dia tu. rasa dia memang sedap macam kite tengok gambar tu....

pencuci mulut yang satu ni rasa dia manis2 ckit tapi di balance kan dengan buah2an yang masam kat atas dia tu so memang sodap la...macam strawberry,grape,kiwi...kalau letak mangga muda bley? hakk..tak penah jumpa lagi la plak >_<. *memula tu mama ingat dia macam cake..hehe*

kat bahagian bawah dia tu macam keras tak keras sangat,masuk mulut dia cair2 jer..nyummy....! baby dalam perot pon puas hati kot asyik kicking je sepanjang masa mama makan pavlova td. hehe ngade-ngade lah kan.

kitorang kan baru pindah kat ipoh so tak tau mana ada jual pavlova ni...nak buat sendiri oven/microwave takde lagi kat rumah ni so.....tanya kat encik google je la jawab nye.....pastu terus jumpa  blog kak sue :) ni. Apa lagi, terus sms dia dan kak sue mmg pantas bg respond. hehe lepas ni nak order red velvet plak ye kak sue.

 - 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jom kite berpavlova..nyummy nyummy +_+

Monday, June 4, 2012

mode ; standby

Olla....

sekarang baby kecik mama dah 36 minggu..so any time dah boleh bersalin kata doctor sebab baby dah cukup matang...arissa dulu keluar masa 38 minggu. Uishhh tak lama lagi..harap dipermudahkan semua nya.

Memang me n husband dalam mode standby je. Tapi kalau boleh jgn la dia kuar 2-3 hari ni, sebab mama nak bersalin kat kedah. next week baru husband hantar balik umah mak dia. senang ckit nak ulang katanya...ipoh--->kedah. ipoh ke seremban jauh ckit pastu nnti takot kt seremban takde sape nak hantar pegi hospital..Nak2 ayah baru je lepas operation last week +_+.

Hospital bag ? Ok semua dah prepare.

Barang baby? Of course dah la kan..hehe...stroller baby je tak beli lagi...xpe,x penting untuk masa terdekat ni. Lepas pantang bley beli lagi :). Ramai tanya. stroller kakak dia mana? Owhh stroller arissa memang diguna sehabis baik dan dah sedih sangat kalau nak di bagi kat adik dia.hehe..So mama n papa kena beli baru kat baby :)

Baby cot/playpen? Kali ni mama papa beli baby playpen sebab....(ehh dah lari tajuk..xpe lah kan ^_^)

-kakak dia confirm akan kacau adik dia nanti,so letak dlm playpen maybe akan selamat ckit..harap2 la :)
-kenapa playpen bukan cot? sebab playpen MURAH. hihi bley pakai lama ckit, baby dah pandai berdiri bley tanggalkan bahagian atas tu..so bagi dia main dalam tu..
-memang ada baby cot yg bley transfer jadi katil baby tu tapi...mahal sangat la..dah over the budget.... :D
-playpen dari plastic, so terhantuk kepala x bengkak.tapi still kena hati2 ok.jangan biar baby sorang2 dlm tu lama sangat...
-playpen boleh dan senang kalau nak bawak balik kampung ke..pergi memana..nak pasang tak sampai 10 minit..lipat letak dalam bag dia. Kalau x nak guna pon senang simpan dlm stor..



ni masa baby 35minggu last week :). Scan 4D kat klinik rekha Seremban memang best dengan explanation yang diberikan.harga rm100,add on rm10 kalau nak print colour :)


Ok tu jer nak bebel-bebel hari ni >_<

-mamazoora-

papa love mama

my lil cute doter

Izz RIzqi

Lilypie Second Birthday tickers